Merel Westrik niet boos op Linda de Mol na ruïneren tv-carrière

Merel Westrik is er niet boos over dat Linda de Mol haar tv-carrière heeft geruïneerd. “Ladies Night was een avontuur, waar ik geen moment spijt van heb gehad”, aldus de presentatrice.

Merel Westrik © Cornelie Tollens

Linda de Mol kaapte Merel Westrik in de zomer van 2019 weg bij het RTL Nieuws om het boegbeeld te worden van Net5. Die zender zou een soort tv-versie van haar tijdschrift LINDA. worden met het programma Ladies Night als het centrale middelpunt. Deze vrouwentalkshow met Merel is echt gi-gan-tisch mislukt.

Bezigheidstherapie

Al snel verliet Linda het zinkende Net5-schip en inmiddels ligt de tv-carrière van Merel alweer een paar jaar aan gort. Ze maakte laatst nog twee documentaires voor de zender, eentje over Britney Spears en eentje over alcoholisme. Er keek geen hond naar, maar kennelijk is dit een soort bezigheidstherapie voor Merel.

Voelt ze zich niet keihard in het pak genaaid door Linda? Nee, zegt Merel in de VARAgids. “Ik ging weg bij RTL Nieuws voor een avontuur. Ik had tot die tijd alleen maar nieuws gemaakt en was benieuwd naar wat ik nog meer kon. Die kans kreeg ik bij Net5. Linda de Mol en Jildou van der Bijl hadden allemaal geweldige plannen.”

Corona krijgt de schuld

Geweldige plannen waar niemand naar keek. Gelukkig kunnen ze corona de schuld geven. “In april 2020 brak corona uit en daarna zijn alle grote plannen in de ijskast gezet. Het Net5 waarvoor ik ben weggegaan, is niet het Net5 geworden van het oorspronkelijke idee. Het is nu meer de zender die het eerst was, met af en toe een uitstapje – zoals de twee programma’s van mij.”

Maar heeft ze nou spijt? “Ladies Night was een avontuur, waar ik geen moment spijt van heb gehad. Het had de potentie om geweldig te worden. Maar het is ontzettend moeilijk om voor een talkshow – élke nieuwe talkshow overigens – de juiste balans te vinden. In toon, in mensen en in onderwerpen. En dan ook nog op een commerciële zender.”

Net verwerkt

Dan zegt Merel tegen de interviewster van de VARAgids: “Waarom rakel je dit allemaal op, joh? Ik had het pas net verwerkt.”

Was haar zelfvertrouwen weg dan? “Nee hoor, ik denk dat we genoeg afleveringen hebben gemaakt die er enorm toe deden, en waar vrouwen echt iets aan hebben gehad. Maar ik vind het wel jammer dat het programma als mislukt wordt gezien. Ikzelf zie het in ieder geval niet zo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de tv-carrière van Merel Westrik ontspoord?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen