Glennis Grace afgeslacht op tv: ‘Hoe haalt ze het in haar botte kop?’

Glennis Grace kan totaal niet rekenen op mededogen van haar collega-BN’ers nu ze een heel Jumbo-filiaal op stelten heeft gezet met haar knokploeg. “Hoe haalt ze het in haar botte kop?!”

Albert Verlinde, Yvonne Coldeweijer, Glennis Grace en Aran Bade © RTL Boulevard

Glennis Grace, haar 15-jarige zoontje en een onbekende man zijn zaterdagavond aangehouden door de politie omdat het erop lijkt dat ze een aantal Jumbo-medewerkers hebben mishandeld. Na drie nachten zit het stelletje nog stééds in de bak. Teken aan de wand dat de zich hevig misdragen hebben dus.

Gooien met mandjes

Wat is er ook alweer gebeurd? Yvonne Coldeweijer stond gisteren voor het eerst aan de desk van RTL Boulevard en legde het nog één keer uit. Het begon ermee dat Glennis’ zoontje Anthony een e-sigaret opstak in de winkel en dat het Jumbo-personeel daar iets van moest zeggen. “Nou, hij is helemaal geflipt, door het lint gegaan.”

Anthony begon met winkelmandjes te gooien, weet Yvonne. “Er kwamen meerdere medewerkers bij, die hem uit de winkel probeerden te gooien. In de tussentijd ramt hij nog even lekker los op het slachtoffer. Vervolgens is de politie dus gebeld en tijdens het eruit werken van Anthony, is hij dus gestruikeld over zijn eigen mandjes. Een beetje karma.”

Glennis’ knokploeg

Met een schrammetje op zijn gezicht is Anthony gaan uithuilen bij moeder Glennis, die vervolgens een hele knokploeg heeft ingeschakeld. “Ze had even twaalf man meegenomen, waaronder dus haar zoon weer en een man die later ook is aangehouden. Zij is daar verhaal komen halen.”

Ze vervolgt: “Niet zoals ik het zou komen doen met: ‘Hé, wat is hier gebeurd?’ Maar gewoon met geweld, heeft mensen uit het personeelshokje getrokken en het slachtoffer is voor de tweede keer geslagen. Het is allemaal heel pijnlijk. Zij heeft daarbij zelf ook geweld gebruikt.”

Agressieve Tokkie

Glennis wordt op haar eigen RTL 4, waar ze tot voor kort nog schitterde in The Voice, volledig gekielhaald. Boulevard-verslaggever Aran Bade stond voor de Jumbo en zei: “Dat het hier goed mis is gegaan blijkt echt. De buurtbewoners in de altijd zo gezellige Jordaan spreken van Tokkies, spreken van een knokploeg die hier geweest zou zijn.”

Eén van de Jumbo-tieners is volgens Aran met een hersenschudding afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ik denk ook zelf dat Glennis hier een fout heeft gemaakt. Deze supermarkt hangt vol met hightech-camera’s en die beelden zijn natuurlijk in beslag genomen. Hoe oliedom is dat? Op het moment dat je dit doet… Het is helemaal vastgelegd als een speelfilm.”

‘Mijn bloed kookt’

Aran liet ook nog allemaal boze Jumbo-klanten aan het woord. Eén van hen: “Mijn bloed kookt gewoon, echt waar. Ik ben zó pissig. Ik vind het vreselijk. Er staat gewoon jong personeel te werken. Een hersenschudding, bloedneuzen, gaat het lekker met je?”

En een ander: “Ik heb de hele dag aan het Jumbo-personeel gedacht, want ik ken enkele van de dames daar en ik vind het verschrikkelijk. Vreselijk, dat kun je gewoon niet maken.”

Botte kop

Albert Verlinde reageerde later op de avond woest in Shownieuws. Hij liep helemaal rood aan achter de desk. “Ik vind het onvoorstelbaar wat die vrouw gedaan heeft. Ze gaan met een club van tien bedenken – hoe gek ben je – om naar die supermarkt te gaan en naar minderjarig personeel te gaan lopen.”

“Ik ben er zo ongelooflijk woest over dat Glennis Grace het als moeder in haar botte kop haalt om dat te gaan doen. Als Natacha hier zat zou ze weer roepen dat ‘het allemaal nog bewezen moet worden’, maar als je twee uur later daarnaartoe gaat, vind ik echt bij de beesten af. Zij zit nog steeds vast en terecht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen