Maarten van Rossem verwacht dat kijkcijfers VI Vandaag inzakken

Maarten van Rossem verwacht dat de kijkcijfers van VI Vandaag gaan inzakken. De talkshow van Johan Derksen scoort erg goed op SBS 6, maar dat blijft volgens de historicus niet zo.

VI Vandaag en Maarten van Rossem © SBS, KRO-NCRV

De mannen van VI Vandaag hebben vlak voor het weekend gehakt gemaakt van Maarten van Rossems optreden in de talkshow Op1, waar hij vorige week de hele tijd door een NAVO-bobo zat heen te praten. Voor dat optreden heeft het Slimste Mens-jurylid geen excuses voor aangeboden. Sterker nog: het was zijn bedoeling.

42 talkshows

Maarten vindt het onnozel dat de VI-mannen er kritiek op hebben geleverd. “Je moet wel heel weinig te doen hebben wil je het feit dat er in Op1 gedurende dertig seconden door elkaar heen gepraat is als onderwerp gaat zitten bespreken. Tjongejonge, wat een armoe”, zegt hij in zijn eigen podcast.

Toch trekt VI Vandaag meer kijkers dan Op1. “Dat zal niet zo heel lang duren, denk ik. Hun kijkcijfers waren niet geweldig voordat ze aan deze show begonnen. Je zult zien dat het gaat zakken. Mijn indruk is dat er ten eerste veel te veel talkshows zijn – ik geloof dat er 42 talkshows zijn.”

Tv-lachen

VI Vandaag onderscheidt zich van Op1, omdat er bij de mannen wél wat te lachen valt. “Ze lachen? Dan ben ik er sowieso al tegen. Het zogenaamde tv-lachen.”

Wel geeft Maarten toe dat Op1 wat sfeervoller kan. “De sfeer bij Op1 zou met wat publiek erbij beter zijn. De kapitale fout van Op1 is dat ze altijd veel te veel mensen uitnodigen. Er zat nu ook een half dorp. Er waren ook gewoon mensen die drie zinnen hebben gezegd in totaal. Ze moeten gewoon een klein gezelschap uitnodigen met een heldere focus waarover gepraat wordt. Niet zes onderwerpen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u ook dat de kijkcijfers van VI Vandaag gaan zakken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen