Frits Huffnagel moet huilen in Shownieuws: ‘We gaan snel door’

Frits Huffnagel werd gisterenavond zeer emotioneel tijdens de uitzending van Shownieuws. Hij moest huilen toen het over zijn goede vriend Willibrord Frequin ging. “We gaan snel door.”

Frits Huffnagel © Shownieuws

Willibrord Frequin was gisteren het middelpunt van een heuse mediahappening in Laren, waar zijn nieuwe boek werd gepresenteerd. Eén van de aanwezigen was Frits Huffnagel, die daar voor de camera van De Telegraaf ook al begon te huilen. ’s Avonds deed hij dat dus over aan de desk van Shownieuws.

Allerslechtste vriend

Frits vertelde aan de desk uitgebreid over het boek. “Het is wel een heel mooi boek geworden over een van de markantste mensen die de Nederlandse televisie hebben voorgebracht. Ik zeg zelf in het boek ook: ‘Hij introduceerde eigenlijk een nieuw soort van televisiemaken, namelijk bazooka-tv.’ Er was geen ontkomen aan.”

Hoe is zijn relatie met Willibrord? “Het is gewoon een ontzettend trouwe man, een ongelooflijk trouwe vriend. Ik ken hem meer dan 25 jaar en als je iets te lang niets van je laat horen, dan krijg je een app en daarin staat dan: ‘Jij bent mijn allerslechtste beste vriend!’”

Frits schiet vol

Natacha Harlequin vroeg Frits naar wat hij ervan vindt dat Willibrord verwacht niet lang meer te leven: “Als jij hem dan nu zo ziet, is hij dan verdrietig? Of niet?”

Frits: “Ja en nee. De energie stroomt gewoon uit z’n lichaam. Je merkt het ook als je belt. Eigenlijk bellen we steeds korter, zijn stem wordt zachter, dus het was heel fijn dat hij hier in elk geval bij kon zijn en dat er een monument is opgericht voor deze monumentale man.”

Dan schiet Frits vol en kan hij niet meer praten. Natacha: “Ah, gos.”

Tooske Ragas: “We gaan door, goed?”

How can I make this…

Albert Verlinde had vervolgens een ‘how can I make this about me?’-momentje. “Ja, we gaan wat lolligs doen, Frits! En zo is het! We gaan Ireen Wüst even in het zonnetje zetten! Ik moet zeggen: jij hebt het nu, maar ik weet niet wat het was vanochtend: ik begon te huilen nadat Ireen gewonnen had. Het zal wel in de lucht zitten vandaag.”

“Ik weet niet hoe het komt. Ik dacht: wat is dat?! Normaal ben je alleen maar blij, maar er kwam een soort emotie over me heen. Misschien is dat toch die rottijd waarin we leven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frits Huffnagel huilde 's middags ook al voor de camera van De Telegraaf. Authentiek of egomomentje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen