René van der Gijp ergert zich dood aan ‘deugende’ Mona Keijzer

René van der Gijp heeft zich in de VI Vandaag van afgelopen vrijdag geërgerd aan studiogast Mona Keijzer. Hij vindt dat ze daarin wel heel erg ‘deugde’. “Dan denk ik: ja, kom op hé.”

René van der Gijp en Mona Keijzer © SBS 6

Mona Keijzer was vrijdagavond de hoofdgast van VI Vandaag, maar zorgde voor ergernis bij René van der Gijp toen het over Manchester United-voetballer Mason Greenwood (20) ging. Die werd anderhalve week geleden aangehouden op verdenking van verkrachting en mishandeling. Ook in Nederland lopen er momenteel veel controversiële misbruikzaken.

René is heel eerlijk

Wilfred Genee in de VI Vandaag van gisteren: “Er zat net een dame net bij Johnny de Mol en die zei: ‘Het moet nu niet de hele tijd gaan over de gevolgen voor Ajax en voor Marc Overmans, het gaat uiteindelijk om die vrouwen natuurlijk.’

Collega René van der Gijp daarop: “Nee, maar kijk, ik moet ook heel eerlijk zeggen… Wat jij nu zegt: het een sluit het ander natuurlijk niet uit, weet je.”

Sneer aan Mona

René vervolgt: “Ik bedoel: ik ben ook wel een beetje klaar met dat ik hier verleden week waar die Mona Keijzer bij zat zei: ‘Godverdorie, hoe kun je als 20-jarige knaap van Manchester United met een gouden toekomst voor je dat zó naar de klote helpen door je vriendin een opdoffer te geven en haar bij wijze van spreken nog proberen te verkrachten? Hoe haal je het in je hoofd?’”

“Ja en dan gaat Mona Keijzer gelijk de deugniet (bedoelt: deuger, red.) spelen, van: ‘Ja, denk maar eens eerst aan die vrouwen.’ Dan denk ik: ja, kom op hé, het feit dat ik dat zeg, sluit het andere niet uit joh. Daar moeten we ook van af! We moeten ook niet in een kramp schieten.”

Discussie

Johan: “Nee, het is een discussie langzamerhand wie nou werkelijk het slachtoffer is, hè?”

Een 20-jarige voetballer van Manchester United die is aangehouden op verdenking van verkrachting en mishandeling van zijn ex-vriendin. Lastig inderdaad wie hier nou werkelijk het slachtoffer is.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen