‘Bijstandswoning’ Meilandjes te huur voor 1.750 euro per maand

Erica, Martien en Maxime Meiland zijn met z’n drieën in Uithoorn neergestreken om een maand lang op bijstandsniveau te leven. Waarin ze dat doen? Een huurwoning van 1.750 euro per maand.

Chateau Bijstand © Google Streetview (l), William Rutten (r)

Nu het gewone huis-tuin-en-keuken-leven van de Meilandjes een beetje saai begint te worden voor televisie, moeten ze kunstjes gaan doen van Talpa. Ze gaan in navolging van de Frogertjes, Geer en Goor en de Roelvinkjes een maand lang op bijstandsniveau leven. De opnames van hun nieuwe SBS 6-show Chateau Bijstand zijn in volle gang.

1.750 per maand

Als Erica en Martien écht allebei recht zouden hebben op een bijstandsuitkering, dan zouden ze 1.559 euro per maand krijgen. Met z’n tweeën dus; niet per persoon. En dat zou nog niet eens genoeg zijn om de Uithoornse ‘bijstandswoning’ te betalen waar ze de komende maand in wonen voor hun nieuwe programma op SBS 6.

Die tussenwoning uit 1962 staat namelijk te huur voor 1.750 euro per maand, ontdekte Juice Channel. De advertentie van deze woning is inderdaad terug te vinden op internet. “Klopt, mijn ouders wonen daar… Het is geen achterstandswijk”, zegt een buurtbewoner tegen het juicekanaal.

Vrij uitzicht

Heel povertjes ziet de bijstandswoning van de Meilandjes er niet uit, blijkt uit de Funda-advertentie. De boel is prima afgewerkt en bovendien is er een vrij uitzicht over een groen plantsoen. Geïnteresseerde huurders moeten echter diep in de buidel tasten. Die 1.750 euro per maand is volgens de makelaar ‘exclusief gas, water, licht, internet etc’.

Om aanspraak te kunnen maken op de woning moet men een goed inkomen hebben, van minstens zo’n 5.250 euro per maand. “En u dient een waarborgsom te storten van twee maanden huur.”

7 maart

Chateau Bijstand gaat op 7 maart van start op SBS 6. De Meilandjes zetten zich met het programma in voor het goede doel Stichting Babyspullen. Zie ook hun onderstaande oproep:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen