‘Ali B en Marco Borsato worden beschadigd, dit gaat echt te ver’

Ben Cramer (74) vindt het schandalig hoe hard Ali B (40) en Marco Borsato (55) worden aangepakt in de media. Het gaat volgens hem echt veel te ver. “Je bent niet schuldig tot het bewezen is.”

Ben Cramer en Ali B © AvroTros

Het stoort Ben Cramer mateloos dat Ali B en Marco Borsato door veel mensen al als schuldig worden gezien. Beide heren spelen een prominente rol in het misbruikschandaal rond The Voice of Holland. Ali zou een aantal dames hebben verkracht, terwijl Marco aan veel te jonge meisjes zou hebben gezeten.

Ben steunt Ali

Het moet allemaal nog maar bewezen worden, zegt Ben in het tijdschrift Weekend. Hij heeft jaren geleden met Ali samengewerkt in het tv-programma Ali B Op Volle Toeren. “Ik kan en wil niet vooruitlopen op dingen die gedaan of gezegd zouden zijn. Ik vind dat moeilijk.”

Ben zou gewoon gezellig een praatje maken als hij Ali tegen zou komen. “Ik zal hem dan in elk geval absoluut niet ontwijken. Integendeel, ik zal proberen om erover in gesprek met hem te gaan, als dat enigszins kan. Er is een bekend spreekwoord: je bent niet schuldig tot het bewezen is. Ik ga niet zeggen dat er niks aan de hand is, maar in welke mate?”

Te ver doordenderen

Volgens Ben zijn we echt een beetje ’te ver aan het doordenderen’. “We moeten nog maar zien wat er overblijft van die beschuldigingen aan het adres van Marco en Ali B. Ik leef mee, maar het is een enorme hype geweest, daar moeten we nu mee stoppen.”

Ali en Marco worden vreselijk hard aangepakt, vindt hij. “Stel nou, en dat hoop ik van harte natuurlijk, dat het toch niet zo erg is als wat we nu horen, dan zijn ze wel voor eeuwig beschadigd. Hun carrière is voor eeuwig naar de knoppen, want mensen zullen altijd wel iets denken.”

Hoge boom

Het is heel naar voor beide heren, vindt Ben. “Als je een BN’er bent, is dat vaak een behoorlijke prijs die je betaalt. Een hoge boom vangt veel wind. Je wordt met naam en toenaam in de krant gezet, maar als je een overvaller bent, komt er een balkje voor je ogen en wordt je naam ingekort.”

“Als BN’er ben je meteen de klos, dus laten we daar in godsnaam wat voorzichtiger mee zijn. Ik vind het te ver gaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Ali B en Marco Borsato te hard worden aangepakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen