Jeroen Rietbergen leidde luxeleven dankzij Linda de Mol: ‘Golddigger!’

Jeroen Rietbergen heeft zijn perfecte leventje in een paar weken tijd volledig in rook op zien gaan. Met de creditcard van Linda de Mol had hij immers niets te klagen. “Hij is een golddigger!”

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL

Voor Jeroen Rietbergen was zijn relatie met Linda de Mol kennelijk maar saai. De vrouw die ooit in het geflopte Ladies Night toegaf nog nooit een dickpic te hebben ontvangen, bleek zonder het te weten samen te wonen met een man die achter haar rug om voortdurend met dickpics aan het strooien was. En daar bleef het niet bij.

Golddigger

Jeroen bleek zich als bandleider van The Voice of Holland zwaar misdragen te hebben. Door de onthullingen van Tim Hofman is hij uit Linda’s kasteel geschopt en zit hij nu uit te huilen in een of andere peperdure afkickkliniek. In één klap is hij het luxeleven kwijt waar hij aan gewend was geraakt aan de zijde van de steenrijke Linda.

Journalist Mark Koster noemt Jeroen in het tijdschrift Veronica Superguide een ‘walgelijk figuur en een golddigger’. Zonder Linda zou hij helemaal niets bereikt hebben, denkt hij. “Hij is geen groot muzikaal wonder. Het is een conservatorium-jongen die iets goed kan naspelen, maar die zelf nooit hits heeft gehad.”

Eigen wereldje

Eigenlijk is die Jeroen sowieso al een heel sneu figuur, vindt Mark. “Met geleende roem heeft hij zijn eigen wereldje gecreëerd.”

Jeroen gaf afgelopen december in het tijdschrift De Gooische Tam Tam nog toe dat hij erg gewend is geraakt aan het Gooise leven. “Hier wonen, was wel even wat anders dan in hartje Rotterdam, maar toch vond ik het meteen super. In de eerste plaats omdat ik hier samenwoon met Linda, de leukste vrouw ter wereld, maar ik kreeg er ook nog twee fantastische bonuskinderen bij.”

Huishoudkont

Een compleet Goois gezinnetje dus. “Bovendien is het wonen op landgoed Crailoo en in ’t Gooi heerlijk. Mooier dan dit wordt het niet! Ik vind het een luxe dat je zó de deur uitstapt om eindeloos te wandelen in het bos of op de hei, of een rondje Gooimeer te fietsen.”

Het is heerlijk leven in Crailo en omstreken, vertelde Jeroen. “Hoewel ik natuurlijk import ben, voel ik me inmiddels helemaal thuis. Ik dacht me op een gegeven moment echt aan te passen door een corduroy ribbroek aan te schaffen maar dat bleek niet zo goed voor mijn seksleven: volgens Linda kreeg ik er een huishoudkont in.”

‘Het went snel’

Van dat luxeleven wilde Jeroen al met al niet graag afscheid nemen. “Ik houd van de uitbundigheid van Gooise mensen, daar kijk ik als Zeeuw met bewondering naar. In plaats van een half flesje is het nog een flesje. Maar ik moet zeggen: dat went snel.”

Hopelijk went het ook snel om weer zonder Linda’s creditcard te leven. Eigen schuld, dikke bult, vindt Mark. “Jeroen was al gewaarschuwd door opa De Mol, de vader van John, toen in 2013 een bericht in de media verscheen dat Rietbergen zou zijn vreemdgegaan met realityster Renée Gunning, bekend van tv-serie Echte Gooische Meisjes.”

“Toen heeft die oude De Mol tegen Jeroen gezegd: ‘Dat moet je niet meer doen’.”

Kapotgemaakt

Hoewel Linda haar Jeroen na vijftien jaar uit huis heeft gegooid, vindt ze wél dat hij nu genoeg is aangepakt. “Het is iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien”, schreef ze vorige week nog.

“Maar die is inmiddels voldoende kapot gemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien lijkt me overbodig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Jeroen Rietbergen na zijn afkicktraject weer aan de slag in Hilversum?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen