Pijnlijk: Glennis Grace blijkt tweede keuze voor The Voice of Holland

Glennis Grace maakt vanavond haar debuut als coach in The Voice of Holland. Ze was vorig jaar ook al in de race voor deze functie, maar werd keihard gedumpt toen Jan Smit ook geïnteresseerd bleek.

Glennis Grace © RTL

Het was ooit de bedoeling dat The Voice of Holland alleen maar de allergrootste namen uit de muziekindustrie in de jury zou zetten, maar na elf seizoenen is de vijver van de A-sterren toch een keer leeg. Dit seizoen kiest RTL 4 voor het eerst voor een coverzangeres, Glennis Grace, en dat heeft menigeen verbaasd.

Tweede keuze

Nu blijkt dat Glennis niet de eerste keuze was van de makers van The Voice. Ze is vorig seizoen namelijk ook al gevraagd, maar toen Jan Smit óók geïnteresseerd bleek werd ze razendsnel weer afgebeld. Uiteindelijk volgde daardoor niet zij, maar híj de opgestapte coach Lil’ Kleine op.

Uiteindelijk hield Jan het slechts één seizoen vol en mag Glennis nu alsnog meedoen. Ze geeft eerlijk toe dat ze vorig seizoen is gepasseerd. “Ja, toen werd het Jan Smit”, zegt ze in Televizier. “Dit keer kwam het verzoek vanuit de andere coaches. Zij wilden mij er graag bij. Anouk vindt het bijvoorbeeld fijn als er iemand naast haar zit die eerlijk is.”

Screentest

Waar écht grote namen niet eens op komen draven voor een screentest, moest Glennis wel gewoon een afspraak maken voor een testopname. “Ik werd gevraagd, maar ik moest wel eerst auditie doen, net als wat andere mensen die gevraagd waren. Dat duurde best een tijdje, maar uiteindelijk werd ik het”, vult ze aan in Veronica Superguide.

Dacht ze niet: ja dág, ik ben Glennis Grace, ik ga geen auditie doen? “Nee, dat dacht ik niet. Niemand heeft me ooit op die stoel gezien, dus niemand weet of ik het kan. Ik ook niet. Het was voor mij ook wel fijn dat ik moest laten zien dat ik hier klaar voor was.”

The Voice

Het twaalfde seizoen van The Voice of Holland begint vanavond om 20.00 uur op RTL 4.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

The Voice of Holland raakt sleets, helemaal met een coverzangeres in de jury. Tijd voor een nieuwe talentenjacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen