Frans Bauer barst in tranen uit tijdens tv-interview: ‘Dit raakt me’

Frans Bauer barst in tranen uit tijdens een interview met fotograaf William Rutten voor zijn rubriek Op De Gevoelige Plaat. “Zo’n foto brengt heel veel herinneringen op”, snikt hij.

Frans Bauer © SBS

William Rutten interviewt in zijn serie Op De Gevoelige Plaat bekende Nederlanders die hij heeft gefotografeerd. Ditmaal is Frans Bauer aan de beurt. Op een gegeven moment komt een foto met een van zijn zonen voorbij. “Ik zit te kijken en het doet me heel veel dit soort foto’s. Daar betrap ik mezelf op.”

Frans emotioneel

Hoe komt het dat dit soort foto’s Frans emotioneren? “Misschien komt het ook wel door het ouder worden, dat ik ook vaak emotioneler ben. Dit doet je realiseren dat de tijd zo snel gaat en dat je je vaak niet realiseert dat het sneller gaat dan je wil. Ondertussen is Chris een meter langer dan mij, heeft een vriendin en studeert.”

De emoties komen pas écht als William een foto toont van Frans met zijn in 2015 overleden vader. “Ik vind het heel lastig om over mijn vader te praten. We hadden gewoon een ontzettend bijzondere band. We waren gewoonlijk eigenlijk één. Waar ik was, was mijn vader en waar mijn vader was, was ik.”

In tranen

De vader van Frans overleed op 70-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Heeft hij dat een plekje kunnen geven? “Nee, eigenlijk niet. Ik kwam het ziekenhuis binnengelopen in Roosendaal, waar mijn vader was opgenomen, en ik kwam op dat moment uit bij de reanimatie van mijn vader. Dat verwerk je niet zo snel. Dat ga je niet zomaar even een plek geven.”

Aan het eind van het gesprek is het juist die foto met zijn vader die Frans cadeau krijgt. Hij barst in huilen uit. “Sorry”, zegt de volkszanger. William daarop: “Nee joh, helemaal goed. Ik vind het mooi om te zien dat het je zo emotioneert. Dat doet een foto.”

Herinneringen

Frans vindt het lastig om zo geconfronteerd te worden met de leegte die zijn vader heeft achtergelaten. “Zo’n foto brengt heel veel herinneringen op. Herinneringen die heel mooi zijn, maar wel pijn doen.”

Overigens vond het interview een week plaats voordat zijn vrouw Mariska werd getroffen door een herseninfarct. William: “Dus toen was alles nog gewoon goed en we hebben het er ook niet over gehad. We hebben het natuurlijk wel over Mariska gehad, omdat zij de liefde van zijn leven is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Frans Bauer bij de kleine groep authentieke BN'ers hoort?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen