Linda de Mol op plek gezet door AD: ‘Boosheid lost niks op!’

Linda de Mol vangt bot. Het AD is totaal niet onder de indruk van haar aanval op Angela de Jong, het boegbeeld van de krant. “Boosheid lost niks op, Linda. Haat brengt je niet verder. Praten wél.”

Linda de Mol © RTL

Het is een gitzwart jaar voor Linda de Mol. Jeroen Rietbergen, de man die tot voor kort haar geliefde was, blijkt zich als bandleider van The Voice of Holland als een roofdier te hebben gedragen. Met de verklaring die hij naar buiten bracht trok hij Linda mee in de afgrond. Daarin stelt hij namelijk dat hij zijn wangedrag jaren geleden al heeft opgebiecht aan Linda.

Linda is woest

Door die verklaring, en alleen door die verklaring, is het beeld ontstaan dat Linda al jaren weet van de misstanden bij The Voice en dat in een doofpot heeft gestopt. Het hielp niet dat vorige week bevestigd werd dat Linda al anderhalf jaar wist van de misbruikbeschuldigingen aan het adres van Ali B. Van tv-koningin werd ze plotseling Koningin Doofpot.

En nu is Linda woest. Woest op alle critici die logischerwijs zijn meegegaan in het beeld dat is geschetst door Jeroen. Het beeld dat Linda pas ontkrachtte tijdens haar woedeuitbarsting van afgelopen zaterdag, waarin ze niet alleen uithaalde naar AD-diva Angela de Jong, maar bijvoorbeeld ook naar de alleszins redelijke Beau van Erven Dorens.

‘Boosheid lost niks op’

Het AD is niet onder de indruk van Linda’s meltdown. ‘Boosheid lost niks op, Linda. Haat brengt je niet verder. Praten wél’, staat vandaag groot boven de pagina-twee-column van Linda Akkermans. Ze stipt in de column onder meer aan dat haar AD-collega Angela door Linda ‘sneu’ en ‘intens vals’ is genoemd.

De AD-columniste raadt Linda de Mol aan om even in de archieven van haar eigen tijdschrift LINDA. te duiken. In het julinummer van 2019 staat niet alleen een uitgebreid interview met Angela de Jong, maar ook met de seksueel misbruikte Karin Bloemen.

‘Haat brengt je niet verder’

Karin legde in het interview uit dat boosheid weinig oplost en haat je niet verder brengt. “Praten en délen echter wel. En laat juist Linda de Mol daar nou een mooi medium voor hebben. Ik hoop dan ook dat ze over een poosje samen met slachtoffers van seksueel wangedrag op de cover van haar eigen blad staat”, aldus AD’s Linda.

Het zou volgens haar goed zijn als Linda de Mol met verhalen komt over machtsmisbruik en wegkijkers. “Dat ze eerlijk reflecteert op haar eigen rol, want hoewel ik haar ook zie als slachtoffer, had ze haar broer natuurlijk wél moeten zeggen dat er nogal dubieuze verhalen rondgingen over Ali B.”

Dapper durven zijn

Linda moet over haar eigen schaduw heen stappen, schrijft AD’s Linda. “Door zelf haar eerlijke verhaal te vertellen, kan Linda de Mol andere vrouwen alsnog helpen. Dan moet ze wel dapper durven zijn. Net zo dapper als de mensen die in haar eigen tijdschrift hún verhaal doen.”

De column van Linda Akkermans kunt u lezen op de AD-site.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het ermee eens dat de boosheid van Linda de Mol niets oplost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen