Ali B betrapt op pijnlijke bekentenis: ‘Ik raakte verslaafd aan seks’

Ali B is op het nippertje betrapt op een wel heel pijnlijke bekentenis: in zijn net uit de handel gehaalde boek De Ali B-methode bekent de rapper namelijk dat hij verslaafd is geraakt aan seks.

Ali B © William Rutten

Het lijkt erop dat de carrière van Ali B voorbij is. Niet alleen is er een ontluisterend beeld van hem geschetst in de Voice-documentaire van Tim Hofman, ook liggen er twee aangiftes van verkrachting tegen de rapper. De ene na de andere partij cancelt Ali. Zo heeft uitgeverij Maven Publishing de verkoop van zijn boek De Ali B-methode stilgelegd.

Seksverslaafd

Columnist Jan Dijkgraaf kocht op het nippertje een exemplaar en heeft die zorgvuldig doorgenomen. Hij stuitte in het boek op een bekentenis die behoorlijk belastend is voor Ali nu hij door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van verkrachting.

Jan schrijft in zijn populaire column Briefje van Jan: “In het boekje onthul je namelijk voor het eerst dat je niet alleen verslaafd was aan gokken en drugs (daar had je al eerder mee gekoketteerd), maar ook… seksverslaafd.”

Verstoorde relaties

Als jongvolwassene raakte Ali verslaafd aan gokken, drugs en seks, schrijft hij in het boek, valt ook de Vlaamse krant De Morgen op. “Ik was moe, zat de hele tijd in de schulden en had verstoorde relaties met meisjes omdat ik niet eerlijk tegen ze was.”

Mede dankzij een jaar lang verblijf in Marokko, en meditatie, zou het hem gelukt zijn om van zijn verslavingen af te komen. Tja, dat is in het geval van die seksverslaving dus nog maar de vraag.

Verdacht

Het is volgens Jan namelijk wel héél verdacht dat Ali nergens in het boek meldt dat hij ook weer van die seksverslaving is afgekomen. “Je legt in je boekje wel meerdere keren uit hoe je van je gok- en drugsverslaving af bent gekomen (pardon, zou zijn gekomen), maar die seksverslaving van pagina 125 komt gek genoeg nergens anders terug. Zoiets valt mij dan op.”

Last heeft Ali in elk geval niet van die verslaving, merkt Jan op. “Want je zit lekker met je geld te smijten in Dubai en alle vrouwen die zeggen dat je een seksueel roofdier bent, maak je voor leugenaar uit.”

Ziek in je hoofd

Jan vervolgt: “Maar ik geloof dat we wel mogen stellen dat ánderen, met name de vrouwen die jij zou hebben aangerand, verkracht en geestelijk vernederd (‘Niemand gaat jou geloven!’) er wel last van hebben.”

Het is volgens Jan tijd dat Ali zich professioneel laat behandelen. “Dat lijkt me kansrijker dan dat je er een of ander flinterdun zelfhulpboekje bij pakt. Die helpen namelijk niet echt tegen ziektes in je hoofd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B bekent seksverslaafd te zijn geraakt. Past goed in het over hem geschetste beeld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen