Vieze Voice-regisseur Martijn gesloopt: ‘Wat een dooddoener!’

The Voice of Holland-itemregisseur Martijn, de vierde hoofdrolspeler in de het misbruikschandaal rondom de talentenjacht, krijgt flinke kritiek over zich heen na zijn interview met het AD.

Voice-regisseur Martijn © RTL, Instagram

Martijn ontkent zijn wangedrag achter de schermen van The Voice of Holland en stelt dat hij slechts een amicale jongen is. Net als Ali B, Jeroen Rietbergen en Marco Borsato, heeft ook Martijn een aangifte aan zijn broek hangen, namelijk van aanranding. ‘Onrecht’, noemt hij dat zelf in het AD. Volgens hem komen de klagers allemaal uit de woke-hoek.

Dooddoener

Presentator Wilson Boldewijn vindt het ‘vroeger kon het allemaal wel’-argument heel erg zwak, vertelt hij bij Telegraaf TV. “Dat is toch wel een beetje een dooddoener waar je eigenlijk niet meer echt mee weg kunt komen.”

Collega Jordi Versteegden, showjournalist, daarop: “Het eerste wat ik bij dit interview had is: snap je het dan niet? Ik zeg dat omdat als je het interview leest, je niet lees van: ‘Misschien had ik toch…’ Eigenlijk is het nu zo van: ‘Wat die vrouwen zeggen, kan helemaal niet.’ Terwijl het er zóveel zijn.”

Respect

Jordi vindt het ongelooflijk. “Heb dan ergens respect voor het feit dat zij een bepaalde ervaring hebben gehad bij dit hele verhaal. Dat lees ik niet terug in zijn verklaring en dat deed Ali natuurlijk ook niet, terwijl Jeroen Rietbergen dat duidelijk wél deed. Van: ‘Als vrouwen dit anders hebben gezien, wie ben ik dan om het tegen te spreken?’”

Wilson: “Het is natuurlijk ook een tactiek, hè? De hakken in het zand. Van: als ik het ontken, bestaat het ook niet.”

Niet serieus

Ook RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens is niet onder de indruk van Martijns interview met het AD. Hoe heeft hij het gelezen? “Als toch weer zo’n vermeende dader die de aantijgingen totaal niet serieus neemt. Hij zegt: ‘Ja, het was een andere tijd en toen vonden we het nog allemaal normaal.’”

Hij vervolgt: “Dat kan allemaal wel zo wezen, maar hij is er ook door een redacteur op aangesproken, zegt-ie. Iemand heeft aan hem gevraagd van: ‘Ben je niet bang dat het verkeerd wordt opgevat?’ Dan zou je natuurlijk ook gewoon naar kandidaten toe kunnen gaan en vragen: ‘Hé, hoe ervaren jullie dit?’ Dan had hij misschien tien jaar geleden al kunnen weten dat het tóch niet zo op prijs gesteld werd.”

Heel zwak

Rob vindt het allemaal uiterst zwak. “Ik vind het een heel zwak verhaal en ik vraag me ook af of hij er wel goed aan heeft gedaan om dit interview te geven.”

“Het is een kat in het nauw. Hij heeft gedacht dat hij de zaak hiermee goed zou doen, maar ik denk dat het tegenovergestelde waar is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen