Caroline van der Plas weigert Chantal Janzen: ‘Heb nee gezegd!’

Caroline van der Plas krijgt weleens het verwijt dat ze élke tv-uitnodiging accepteert, maar daar is volgens de Haagse tractordiva geen sprake van. Zo heeft ze nee gezegd tegen Chantal Janzen.

Chantal Janzen en Caroline van der Plas © RTL, NPO

Er zijn weinig politici die zó’n groot podium van de media krijgen als Caroline van der Plas. Het helpt natuurlijk dat ze behoorlijk mediageniek is en dat ze tv-makers geeft wat ze willen. Niet alleen in talkshows als Jinek, Beau en Op1, maar ook in programma’s als Boerderij van Dorst, De Slimste Mens en Spaanders maakt ze haar opwachting.

Grijs muisje

Het is volgens NRC Handelsblad maar de vraag of dat wel handig is. “In Den Haag geldt de woordvoerderswijsheid dat je dat beter niet kunt doen: je krijgt bij media de reputatie dat je mediageil bent, kiezers kunnen op je uitgekeken raken. Maar Van der Plas wil geen woordvoerder.”

Gevraagd naar haar vele tv-optredens, zegt Caroline in de krant: “Ik ben niet de politiek ingegaan om als een grijs muisje door de gangen te sluipen.”

Caroline weigert Chantal

Er is één belangrijk criterium dat Caroline hanteert. “Ze zegt ja tegen elk verzoek voor een interview of tv-optreden, met als enige criterium dat ze er iets kwijt kan over standpunten van haar partij of over haarzelf”, weet het NRC.

Ze gaat dan ook niet overal op in, vertelt de politica: “Ik heb nee gezegd tegen Chantals Pyjama Party, en First Dates Valentine.”

Chantals Pyjama Party is het hysterische pyjamaprogrammaatje van Chantal Janzen en in de Valentijnsspecial van First Dates gaan bekende Nederlanders op zoek naar een date. Prima om naar te kijken, maar niet om aan mee te doen, vindt Caroline.

NRC

Het uitgebreide NRC-portret van Caroline van der Plas kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen