Caroline van der Plas bakt oliebollen op tv: ‘Ik wil 10 kilo afvallen’

Caroline van der Plas wil in het nieuwe jaar zeker tien kilo afvallen. Dat zei de Haagse tractordiva gisteren in RTL Boulevard, terwijl ze met de verslaggever van dienst oliebollen aan het frituren was.

Caroline van der Plas © RTL Boulevard

Er wordt Caroline van der Plas wel eens verweten dat ze werkelijk íedere tv-uitnodiging aangrijpt, maar dat is helemaal niet zo. Het moet altijd om de inhoud gaan, vindt de politica. Kennelijk is de inhoud van haar maag ook goed, want gisteren stond ze met RTL Boulevard-verslaggever Lex Uiting oliebollen te frituren.

Caroline bakt bollen

Caroline vond het leuk om deze uitdaging aan te gaan, omdat ze nog nooit oliebollen heeft gemaakt. Waarom niet? “Ja, weet ik veel, ik koop ze altijd bij de kraam. Ik steun de kleine ondernemers.”

Ze heeft het bovendien erg druk. “Ik ben heel veel in Den Haag. Er zijn heel veel debatten, maar ook je privéleven verandert natuurlijk aanzienlijk. Ik geniet elke dag van het werk. Het moeilijke is wel natuurlijk dat je heel veel alleen bent.”

Nog niet op Tinder

Het is voor Caroline de derde kerst zonder haar overleden liefdespartner. Hij heeft haar nooit meer in de Tweede Kamer zien spreken. “Nee, dat klopt. Ja, dat vind ik wel jammer. Ik ben wel benieuwd wat hij ervan gevonden zou hebben en wat voor feedback hij mij zou geven. Hij was zeker kritisch.”

Gaat ze op Tinder? “Ik ben er totaal niet aan toe nog. De periode dat we samen waren en nu dat hij er niet meer is wordt al groter en dat vind ik al moeilijk, omdat ik dan een beetje bang ben dat hij verder van me afdrijft. Als ik een nieuwe liefde zou hebben, dan zou het voor mijn gevoel zo zijn dat ik hem inruil.”

Tien kilo afvallen

Wordt er nog een beetje geflirt met Caroline? “Jawel. Niet in de Kamer hoor. Nee, Mark, ik zal niks over ons vertellen”, grapt ze.

Lex: “Ben jij überhaupt met voeding bezig? Met aankomen, afvallen?”

Caroline: “Wat denk je zelf? Hahaha. Ja, ik schommel vooral naar boven op het moment.”

Lex: “Laten we het concreet maken: hoeveel kilo moet ervan af?”

Caroline: “Nou, minimaal tien.”

Lex: “Daar boksen we op.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen