Wendy van Dijk krijgt dreun van Alexander Klöpping: ‘Zó nep’

Wendy van Dijk krijgt een verbale klap van Alexander Klöpping. Hij vindt de SBS 6-presentatrice enorm nep in haar nieuwe programma Cupido Ofzo. “Het is echt zó niet integer.”

Wendy van Dijk en Alexander Klöpping © SBS, NPO

Cupido Ofzo is het nieuwe programma waarin Leonie ter Braak en Wendy van Dijk mensen met autisme of een verstandelijke beperking begeleiden in hun zoektocht naar liefde. De kandidaten stellen zich heel kwetsbaar op. Tijdens hun dates worden ze echter continu gestoord door een übervrolijke Wendy. Nep, vindt Alexander Klöpping.

Compassie veinzen

Alexander vindt Wendy totaal niet authentiek overkomen in haar contact met die verstandelijk beperkte mensen, zegt hij in Media Inside. “Wat Wendy van Dijk doet is een soort van compassie veinzen.”

Gastheer Gijs Groenteman: “Dat vind ik wel heel interessant. Het is dus een soort dunne lijn of een slap koord tussen die twee dingen, van: heb je gewoon lol met elkaar of ga je een beetje zitten uitlachen? En bij Wendy is het uitlachen?”

Alexander: “Ja, omdat je aan alles merkt dat het niet echte compassie is die ze met die kandidaten heeft.”

‘Zó niet integer’

Wendy past volgens Alexander totaal niet bij dit programma. “Ze zit de hele tijd te doen alsof ze… Op een gegeven moment zegt ze: ‘Ik zet even een bloemetje klaar, want dat vindt hij fijn.’ Dan weet je gewoon: Wendy, iedereen weet dat jij die bloemen niet hebt gehaald en dat dit staat in een script en dat je het daarom doet.”

Het is té geënsceneerd, aldus de Blendle-oprichter. “Het hele programma is gewoon dat en ik denk dat een kijker dat voelt. Ik trok het ook niet om dit een uur af te kijken. Het is zó niet integer.”

Huifkar

Als Gijs een fragment instart waarop Wendy een date onderbreekt door vrolijk langs te rijden op een huifkar, barst de studio in lachen uit. “Wendy van Dijk slaat hier een hele natuurlijke toon aan, hè, Marcel?”

Sidekick Marcel van Roosmalen: “Ik wou dat mijn eerste date zo verlopen was. Ongelooflijk leuk als Wendy daarbij is.”

Op1-gezicht Natasja Gibbs: “Nee, ik vind het echt vreselijk, sorry. Laat ik beginnen bij het feit dat een date op zich al ongemakkelijk is. Daar wil je gewoon niemand bij hebben eigenlijk en ik had hierbij zoiets van: dan zit je er lekker in en dan komt Wendy weer langs.”

Schreeuwend

Gijs: “Je hebt het idee dat ze de date eigenlijk komt verstoren? Het gaat net lekker en dan komt zij weer.”

Natasja: “Ja, volgens mij kunnen ze het prima met z’n tweeën af. Daar hebben ze Wendy echt niet bij nodig.”

Marcel: “Ja en schreeuwend ook. Ze is ook nooit zachtjes aanwezig.”

Natasja: “Je vraagt je ook af voor wie je dit maakt. Wie zit hierop te wachten en wie wil dit?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Veinst Wendy van Dijk haar compassie of is ze wél integer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen