Chantal Janzen keihard aangevallen na tv-conflict: ‘Hypocriete deuger!’

Chantal Janzen wordt keihard aangevallen door Jan Dijkgraaf, de huisbiograaf van de Meilandjes. Hij noemt de presentatrice een ‘hypocriete deuger’ na haar tv-aanval op Erica Meiland.

Jan Dijkgraaf en Chantal Janzen © RTL

Erica Meiland werd vrijdagavond behoorlijk aangepakt door Eva Jinek en Chantal Janzen vanwege haar uitspraken over de islam. “Zij kunnen er gewoon niet bij dat er ook BN’ers zijn die zich niet bij alles afvragen of het hun carrière kan schaden”, zegt Erica’s biograaf Jan Dijkgraaf. “Die niet met meel in de mond praten om gezeik te voorkomen.”

Amsterdamse bubbel

Het is prijzenswaardig dat Erica en Martien nog wél naturel zijn, vindt Jan. “En zij, de Chantallen en de Eva’s, willen wél graag over jullie rug hoge oplages en hoge kijkcijfers scoren, maar als jullie iets zeggen waarvan ze weten dat het in hun kringen niet lekker valt, spelen ze verbazing en geschoktheid.”

Eva en Chantal hebben geen idee dat de meeste mensen in Nederland achter Erica staan, zegt Jan. “Zij denken dat hun Amsterdamse bubbel de mening van de Nederlandse kijker en lezer vertegenwoordigt.”

Solidaire Chantal

Jan schrijft cynisch dat hij het goed vindt dat Chantal het opneemt voor andere vrouwen, in dit geval vrouwen die een hoofddoekje dragen. “Dat je je best deed, vond ik in het kader van de solidariteitsgedachte een mooi signaal. Ik vroeg me wel meteen af of ik tot vrijdag iets van je gemist had.”

Hij somt vervolgens meerdere incidenten op waarover Chantal zich niet heeft uitgesproken, zoals Ayaan Hirsi Ali die het land is ontvlucht en Lale Gül die bedreigd wordt vanwege haar boek over de islam. “Daarover heb ik jou volgens mij óók al nergens gehoord om het voor die meid op te nemen.”

Hypocriete deuger

Aan het eind van zijn column concludeert Jan: “En ik weet ook wel waarom we jou niet horen over dát soort misstanden, maar wel over het waanidee dat moslimvrouwen níets liever dan een boerka willen dragen.”

“Omdat je een hypocriete deuger bent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke BN'er-vrouw steunt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen