Prinses Amalia na ophef in de media: ‘Ik wil trouwen met een man’

Prinses Amalia geeft eindelijk duidelijkheid over haar geaardheid na de geruchten in de media. Ze maakt in haar eigen boek, geschreven door Claudia de Breij, duidelijk dat ze op mannen valt.

Claudia de Breij en prinses Amalia © RVD

De afgelopen maanden is er in de media veel gespeculeerd over de geaardheid van prinses Amalia. Er werd her en der gefluisterd dat het best eens zou kunnen dat ze op vrouwen valt, maar dat blijkt niet te kloppen. Ze heeft vanwege haar achttiende verjaardag een lang interview gegeven aan Claudia de Breij en dat is nu verschenen in boekvorm.

Amalia kiest voor man

Amalia maakt in het boek duidelijk dat ze op mannen valt. Als het over de grondwettelijk vereiste toestemming voor haar huwelijk gaat, zegt de prinses: “Als het de man is die me steunt, van wie ik houd, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft geen toestemming, nou, dan moeten we nog maar zien wat ik doe.”

Als ze geen toestemming zou krijgen om met de man van haar dromen te trouwen, dan stopt Amalia misschien wel als royal. “Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land.”

Tante en tante

Ze heeft overigens totaal geen moeite met mensen die op hetzelfde geslacht vallen. “Mijn ouders hebben ook behoorlijk veel verschillende vrienden, dus ik groeide niet alleen op met ‘oom en tante’, maar ook met ‘oom en oom’ en ’tante en tante’.”

Waarom heeft Claudia eigenlijk gevraagd naar Amalia’s geaardheid? Tegen het AD: “Ik vond het raar om het anno 2021 niet te berde te brengen. Niet omdat ik iets vermoedde bij haar, of wat dan ook. Maar ik vind dat iedere jongen en ieder meisje de vrijheid moet voelen dat het bespreekbaar is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in prinses Amalia als de toekomstig koningin?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen