Henny Huisman afgezeken door Albert Verlinde: ‘Een beetje zielig’

Henny Huisman is weer eens het pispaaltje. Hij is door Radar genomineerd voor de Loden Leeuw en Albert Verlinde geeft nog even een trap na. “Ik vind hem echt een beetje zielig.”

Albert Verlinde en Henny Huisman © SBS

Het is onmiskenbaar dat Henny Huisman een grote rol heeft gespeeld in de Nederlandse tv-geschiedenis. Met zijn Soundmixshow maakte hij de voorloper van latere hitshows als Idols, X Factor en The Voice. Na zijn keiharde ontslag, heeft de presentator altijd gretig geprobeerd om terug te keren op tv. Dat heeft hem een bepaald imago opgeleverd.

Een beetje zielig

Hoewel hij onmiskenbaar een grote tv-naam is, is het respect voor Henny tegenwoordig ver te zoeken. Ook nu hij zijn zakken heeft gevuld met een reclame voor Meubelzorg, krijgt hij een hoop derrie over zich heen. Gisteren maakte Antoinette Hertsenberg bekend dat hij genomineerd is voor de Loden Leeuw en Albert Verlinde steunt dat van harte.

Albert ergert zich dood aan die reclame met Henny (zie onderstaand), zegt hij in Shownieuws. “Laat ik met Henny Huisman beginnen, dan hebben we dat maar gehad: dat is natuurlijk gruwelijk. Ik vind het bijna verdrietig, snap je? Als je zo’n tv-carrière gehad hebt en dan voor een of andere marginale tent een cheque uitreikt… Dat vind ik een beetje zielig.”

Achterhaalde prijs

Overigens vindt Albert ook dat Antoinette moet stoppen met haar prijzen voor slechte tv-reclames. “Antoinette is altijd tegen iedereen aan het zeggen van: ‘Jij deugt niet en jij deugt niet.’ Hertsenberg heet ze toch? Ik denk dat zij gewoon een keer met de redactie moet kijken van: jongens, moeten we deze prijs nog wel uitreiken?”

Het is echt een prijs uit 1880., vervolgt Albert. “Niemand kijkt nog naar reclames. Niemand kijkt lineair televisie. Iedereen zit tv terug te kijken of te netflixen of te videolanden. Deze prijs heeft zichzelf achterhaald.”

Niemand kijkt meer lineaire televisie? Het lijkt erop dat Albert ’s ochtends alleen de kijkcijfers van Shownieuws checkt.

Reclame

De reclame met Henny:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Albert Verlinde vooraan staat om Henny Huisman met superlatieven te herdenken als hij morgen onder de bus komt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen