Fleur Agema aangevallen door voltallige Jinek-tafel: ‘Ho ho!’

Fleur Agema heeft de hele talkshowtafel van Eva Jinek over zich heen gekregen, omdat ze de link legde tussen de stijgende zorgkosten en de opvang van asielzoekers. “Dit is het grote taboe!”

Gerdi Verbeet, Fleur Agema en Floor Bremer © RTL

PVV-Kamerlid Fleur Agema zat gisteren in de talkshow van Eva Jinek om over de nieuwe coronamaatregelen te praten. De andere gasten die daarvoor aan tafel zaten waren Gerdi Verbeet, Remy Bonjasky en Floor Bremer. Het leverde een gemoedelijk gesprek op tótdat Fleur aan het eind iets zei over vluchtelingen.

1.600 man bij Ter Apel

Als Fleur de link legt tussen de stijgende zorgkosten en de opvang van asielzoekers, krijgt ze zowel Gerdi, Remy als Floor over zich heen. “Het is wel onze zorg en van ons allemaal en op dit moment, afgelopen week, lopen er 1.600 man bij Ter Apel ons land binnen”, merkt ze op.

De hele talkshowtafel begint daarop te zuchten en te steunen. RTL Nieuws-verslaggever Floor Bremer: “Ja, maar goed, dat zijn natuurlijk twee verschillende dingen.”

‘Hier is geen tijd voor!’

Talkshowkoningin Eva Jinek wil de discussie het liefst direct afkappen. “Dat is voor een andere uitzending denk ik. Nou ja, sowieso qua tijd. Qua tijd.”

Fleur: “Nee, nee, nee. Er komen dit jaar 60.000 mensen ons land binnen, dat kost 34 miljard euro. Dat is 100 miljard in drie jaar tijd.”

PvdA-bekendheid Gerdi Verbeet boos: “Als je het nu hebt over mensen tegenover elkaar zetten, dan ben je daar nu zelf ook mee bezig.”

Remy teleurgesteld

Kickbokser Remy Bonjasky gooit teleurgesteld zijn armen in de lucht. “Ik was je hiervoor aan het steunen met je hele verhaal, maar nu laat je me gewoon in de steek hierzo.”

Fleur: “Ho ho. De afgelopen tien jaar tijd is onze bevolking met bijna één miljoen mensen toegenomen, dus de zorgkosten nemen ook toe.”

Gerdi: “Ja, maar goed, zo kun je alles met elkaar vergelijken.”

Taboe

Volgens Fleur maakt deze reactie aan tafel duidelijk dat het onderwerp onbespreekbaar is. “Dit is het grote taboe! Het is gewoon het grote taboe.”

Eva gaat snel door naar het volgende onderwerp. “Ik ben ver over de tijd gegaan, ik zit zwaar in de penarie. Ik dank jullie hartelijk voor dit gesprek, dankjewel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen