Fidan Ekiz boos over kritiek op glamourkant: ‘Kijk naar Eva Jinek!’

Fidan Ekiz ergert zich eraan dat ze zo vaak kritiek krijgt op haar glamoureuze voorkomen. Ze vindt dat dit uiterlijk vertoon prima te combineren is met haar werk als journaliste en presentatrice.

Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm

Het is voor Fidan Ekiz erg belangrijk om goed voor de dag te komen. Ze doft zich graag lekker op en loopt ook op hoge hakken. “Dat hoort erbij. Het mag ook wel wat meer in Nederland. We zijn hier ontzettend bang voor glamour in combinatie met journalistiek bedrijven”, zegt de presentatrice in weekblad Privé.

Model Fidan

Fidan krijgt daar vaak negatieve reacties op. “Op social media krijg ik berichten: ‘Dan sta je daar als een model te poseren, dat had ik echt niet van jou verwacht.’ Daar moeten we vanaf. In een land als Turkije doen ze dat veel beter. Daar zien vrouwen in de media eruit alsof ze zo uit een missverkiezing zijn gestapt.”

Nederland is soms iets te nuchter, vindt Fidan. “Jammer genoeg kunnen wij hier helemaal niet omgaan met een uitgesproken vrouw die er ook nog eens verzorgd uitziet. Als ik daar een laagje bovenop kan doen, letterlijk, dan doe ik dat met plezier. Ik denk dat we daar niet voor terug moeten deinzen.”

Eva Jinek

Vrouwen in de journalistiek moeten zich niet schamen voor hun glamourkant, aldus Fidan. “Het kan allemaal prima samengaan. Kijk naar Eva Jinek. Zij ziet er prachtig uit en is een van de beste talkshowhosts in Nederland.”

Tot slot: hoe is het met haar liefdesleven? Daar praat ze niet meer over, in tegenstelling tot vroeger. “Als ik die uitspraken van toen teruglees, dan denk ik: waarom zouden mensen dit nou interessant of belangrijk vinden bij mij? Als het er is, dan zal het er zijn en dan hoor je het vanzelf.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u een leukere tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen