Eva Jinek wekt interesse van Omroep MAX: ‘Staat hoog op lijstje’

Eva Jinek staat hoog op het lijstje van Omroep MAX als het gaat om potentiële nieuwe aanwinsten. Ze mag altijd aankloppen bij de omroep van Jan Slagter, vertelt hij in tijdschrift Weekend.

Jan Slagter en Eva Jinek © NPO, MAX

Een kleine twee jaar geleden verraste Eva Jinek vriend en vijand met haar overstap naar RTL 4. Inmiddels redt ze het prima op de late avond, maar een kijkcijfermagneet is het nou ook weer niet. Verder is ze vooral veel op vakantie. Voor die naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar is ze maar een maand of zes aan het werk.

Jan wil Eva

Eva staat ook nog heel 2022 en 2023 onder contract bij RTL en aan het eind heeft ze dan zo’n kleine vijf miljoen euro getoucheerd. Als haar banksaldo het tegen die tijd toelaat, zou Jan Slagter haar graag naar Omroep MAX halen. De tv-koningin zou dan wel genoegen moeten nemen van een karig balkenendesalaris van zo’n twee ton per jaar.

Jan maakt er in de Weekend geen geheim van: Eva staat in de hoogste regionen van zijn wensenlijstje. “Je moet nooit mensen halen om te halen, je moet wel een programma voor diegene hebben. Dus eerst een programma, en dán zoek je daar een presentator bij. Als het zo zou zijn dat we iets geschikts zouden hebben voor Eva, dan zou ik haar zeker benaderen.”

Hoog op het lijstje

En als hij, ongeacht of er een programma beschikbaar is, voor iemand zou moeten kiezen? “Dat is inderdaad Eva Jinek, zij is wel iemand die hoog op mijn lijstje staat qua talent, iemand die een goede talkshow kan presenteren. Dus zij bijvoorbeeld, maar het zijn er zoveel.”

Na Carrie ten Napel, Dionne Stax en nu de uitgesproken wens voor Eva Jinek, lijkt Jan wel een soort voorkeur te hebben voor jonge blondines. Heeft hij nog iemand in gedachten die aan deze kenmerken voldoet? “Ik vind Leonie ter Braak een enorm talent, zij is ook een vriendin van Carrie.”

Leonie naar MAX?

Leonie is bij Talpa nooit uit de verf gekomen. Ze past daar ook totaal niet. Jan zou haar graag uit haar lijden verlossen. “Ze heeft vroeger Goedemorgen Nederland gepresenteerd en zit nu bij SBS 6. Ze komt heel naturel over, en dat vind ik belangrijk bij een presentator. Dat je gewoon jezelf bent en niet een rolletje speelt.”

Gaat hij Leonie bellen? “Wie weet. Ik zeg niet dat ik nu al een programma voor haar heb, maar dat zou zomaar kunnen ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek ook maar één seconde na zou denken over een transfer naar MAX?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen