Eva Jinek stelt René van der Gijp zwaar teleur: ‘Scherpte kwijt’

Eva Jinek zit in een behoorlijke dip als talkshowhost, vindt haar vaste kijker René van der Gijp. Hij stelt dat de RTL 4-ster haar scherpte heel erg kwijt is. “Het begint me echt te irriteren.”

Eva Jinek en René van der Gijp © RTL, SBS

René van der Gijp is een fervent kijker van talkshows, maar het stelt hem de laatste tijd allemaal hevig teleur. “Het zit allemaal zo ver af van Pauw en Matthijs. Ook Jinek begint mij een beetje te irriteren. Die is ook haar scherpte kwijt, Johan. Dat is ook een kabbelprogramma aan het worden”, zegt hij in zijn programma Veronica Inside.

Scherpte kwijt

De laatste tijd is Eva Jinek gewoon niet meer zo in vorm, vindt René. “Dat zie jij toch ook wel, dat Jinek op dit moment elk gesprek afrondt met een diepe zucht? Er zit zo’n vrouw van de Shell en dan denk ik: kom een beetje scherp, zet het even neer. Maar ze is haar scherpte helemaal kwijt.”

Wilfred Genee cynisch: “Ze heeft ook een lang jaar achter de rug, toch?”

René: “Ja, het zal wel. Dat weet ik niet.”

Half jaar niks doen

Wilfred: “Dat is een grap. Die heeft een half jaar niks gedaan. Ik wil niet moeilijk doen, maar wij hebben volgens mij het hele jaar elke dag gewerkt.”

René: “We zitten al te kijken naar die Tijs van den Brink en de Weemoed Huppeldepup (bedoelt Welmoed Sietsma, red.) te kijken die driekwart van het programma naar de autocue zitten te kijken. Het is kommer en kwel en dan krijgen we nu ook nog dat Eva haar scherpte kwijt is. Dan is het gewoon helemaal niks meer waar je naar zit te kijken.”

Ongemakkelijk

Eva moet ervoor oppassen dat het aan haar tafel niet alleen maar leuk en gezellig is, vindt René. “Ik vind het ook wel leuk als het gesprek af en toe een beetje ongemakkelijk is.”

Hij wijst bijvoorbeeld op haar interview met Ernst Kuipers. “Ze neemt alles maar voor zoete koek aan. Je mag die man toch wel een keer tegengas geven? “

Wilfred tegen Eva’s ex Bram Moszkowicz die toevallig in het publiek zit: “Wil je nog iets over kwijt?”

Bram: “Ik? Nee hoor, helemaal niets.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Eva Jinek haar scherpte kwijt is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen