Eva Jinek krijgt teleurgesteld NRC op haar dak: ‘Slechte gasten!’

Eva Jinek krijgt een teleurgesteld NRC Handelsblad op haar dak. De tv-recensent van de krant, meneer Arjen Fortuin, vindt dat de gastenlijst van haar talkshow ernstig teleurstelt.

Eva Jinek © RTL

De redactie van Eva Jinek zou geen genoegen moeten nemen met al die lichte gasten, schrijft Arjen Fortuin in de krant. “De laatste tijd nodigt het programma vaker hardrechtse politieke gasten uit, zoals Raisa Blommestijn en Fleur Agema, die corona relativeren of complexe problemen in de schoenen van migranten schuiven.”

Meehobbelende Eva

Arjen vindt dat er allemaal randfiguren in de uitzendingen van Jinek zitten. “Eva Jinek die Van Haga, Caroline van der Plas of Dolf Jansen interviewt: het is alsof een topspeler elke zaterdagochtend in de mist met de pupillen moet meehobbelen. Het aantal gezagsdragers, ministers bijvoorbeeld, dat aanschuift bij Jinek (…) is zorgelijk klein.”

De Jinek-tafel stelt eigenlijk niets meer voor, zegt de meedogenloze Arjen. “Wat overblijft bij Jinek zijn flankpolitici, de goed geïnformeerde Telegraafjournalist Wouter de Winther (met altijd een pesterijtje voor links Nederland), bezorgde dokters en een parade gasten uit de amusementswereld die iets te verkopen hebben.”

Arjen teleurgesteld

Het valt Arjen ook op dat de baas van Pfizer wel heel vaak aan tafel zit om zijn spulletjes aan te prijzen. “Het is minder dan waar een talkshow genoegen mee zou moeten nemen.”

Nee, het is helemaal niks meer, besluit Arjen. Hij verlangt naar gasten die je aan het denken zetten. “Niet naar gasten die het simplisme van hun opvattingen of de eenvoud van hun belangen uitventen.”

NRC-column

De column ‘Bij Jinek is het spektakel zo leeg als een prikstraat in Urk’ kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Eva Jinek moet werken aan betere namen op haar gastenlijst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen