Chateau Meiland stopt voorlopig: ‘Meilandjes volgen Roelvinkjes op’

Martien Meiland en zijn familie stoppen voorlopig met de realitysoap Chateau Meiland, een van de belangrijkste steunpilaren van SBS 6. Ze nemen Effe Geen Cent Te Makken over van de Roelvinkjes.

Chateau Meiland © William Rutten

Chateau Meiland begon ooit als het programma waarin de emigratie van Martien, Erica en Maxime Meiland naar Frankrijk gevolgd werd. Hun avonturen op het Franse chateau leverden de familie een miljoenenpubliek op, maar inmiddels zijn ze alweer geruime tijd terug in Nederland en valt er niet meer zo veel te beleven.

Chateau Meiland stopt

Aangezien een vervolg op Chateau Meiland vooral een herhaling van zetten zou zijn, is besloten om de realityshow vooralsnog te beëindigen, meldt Evert Santegoeds in Shownieuws.

Op dit moment zijn de Meilandjes in Tenerife. “Het is daar 22 graden, heerlijk weer en er zijn geen camera’s mee en dat heeft er alles mee te maken dat de serie even gestopt is”, aldus de showkenner.

Roelvinkjes opvolgen

Wat gaan de Meilandjes nu doen? “Ik begrijp dat er voor volgend jaar iets heel anders aan zit te komen. Weet je nog de Frogertjes met Effe Geen Cent Te Makken? Dat hebben de Roelvinkjes ook gedaan en ik heb begrepen dat de Meilandjes dat nu gaan doen volgend jaar.”

In Effe Geen Cent Te Makken neemt een BN’er-familie zijn intrek in een minimawijk. “Dus even een ander format en even iets anders tussendoor. En wéér een ander huis! Maar dat gaat hen heel makkelijk af. Ik denk dat het een leuk format kan worden.”

Geen cent te makken

Effe Geen Cent Te Makken begon in 2008 met de familie van René Froger. Het programma werd toen nog uitgezonden op RTL 4. Die zender bracht in 2013 ook nog een versie met Gerard Joling en Gordon.

Het Talpa-format verhuisde in 2018 naar SBS 6, waar de Roelvinkjes het programma nieuw leven hebben ingeblazen. En nu zou het dus de beurt zijn aan de Meilandjes.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen