Carlo en Irene bij Eva Jinek in tranen om tv-breuk: ‘Het was geheim’

Carlo Boszhard en Irene Moors konden hun tranen gisteren niet bedwingen in de talkshow van Eva Jinek. Ze vertelden daar over wat hun definitieve tv-breuk lijkt: haar vertrek bij De TV Kantine.

Carlo Boszhard en Irene Moors © RTL

Terwijl Carlo Boszhard op dit moment grote successen viert, is Irene Moors volledig uit de gratie geraakt als tv-presentatrice. En nu stopt ze ook nog met het laatste programma wat hen professioneel bindt: De TV Kantine. Ze vindt het welletjes geweest, net zoals ze destijds ook de stekker trok uit Life 4 You. Daarna raakte haar tv-carrière in het slop.

Minder leuk

Irene heeft geen zin meer. “Ja, ik vind het mooi geweest. Het is altijd spannend om samen tot een succes te komen, maar daarna moet je het succes vasthouden en op een gegeven moment is het de vraag: hoe lang blijft het leuk? Ik heb een paar keer in mijn carrière gehad dat ik dacht: nu is het minder leuk, nu moeten we door.”

Dat heeft ze ook bij Telekids en Life 4 You gehad. Die programma’s stopten, maar De TV Kantine gaat door. “In dit geval dacht ik: Carlo kan hier niet klaar mee zijn, maar ik wel. Ik had het eigenlijk al een beetje bij seizoen tien en toen dacht ik eigenlijk: jij gaat er ook mee stoppen, maar dat was niet zo, want dat was een heel goed seizoen.”

Groot geheim

Daarna kwamen er nog twee seizoenen in de coronatijd. “En dat was ook fijn, omdat we zagen dat er met heel veel gastacteurs ook iets ontstond. Het evalueerde tot een andere TV Kantine, waardoor ik ook de rust had van: oké, ik kan het loslaten.”

Irene hield haar vertrek een tijdje geheim voor Carlo. “Ik had het voor mezelf al besloten bij het laatste seizoen. Ik had het nog niet verteld, omdat hij in de montage zat. Ik heb echt gewacht tot het is uitgezonden zelfs. Ik heb de laatste opnamedag wel bewust meegemaakt. Ik heb foto’s gemaakt en het laatste make-up-momentje meegemaakt.”

Irene in tranen

Niemand wist toen nog van iets, aldus Irene. En dan komen de tranen bij de vroegere tv-ster. “Het was echt mijn dingetje. En toen moest ik naar hem. Ik zei: ‘Ik kom even koffie drinken.’ En hij had geen idee waarom ik kwam, dus dan vertel je dat. Nou ja, zo gaat dat.”

Carlo: “Ja, daar moet ik ook weer van huilen.”

Irene tegen Eva: “Jij hebt alleen maar huilende mensen in je uitzending.”

Open sollicitatie

Aan het eind van de uitzending gaven Carlo en Irene aan graag weer samen tv te maken. Hij zou daar ‘alles aan doen’. Een beetje ongemakkelijk was dat zijn baas, Peter van der Vorst, ook aan tafel zat. En als hij oren had naar een hereniging van Carlo en Irene, dan had hij dat natuurlijk allang geregeld.

Irene tegen Peter: “Het lijkt nu net een sollicitatie. Peter, wees blij en gerust, we solliciteren hier niet.”

Peter: “Ik mis jullie ook als duo, dus als…”

Irene: “We zijn er niet bewust mee bezig, want Carlo is nu op een heel ander punt in zijn carrière, wat fantastisch is en waar hij naartoe heeft gewerkt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen