Hugo Logtenberg haalt uit naar Khalid Kasem: ‘Het knettert niet’

Hugo Logtenberg is niet zo onder de indruk van zijn nieuwe omroepcollega Khalid Kasem, laat hij blijken in het programma The Friday Move. “Het is startend en het knettert nog niet zo.”

Hugo Logtenberg en Khalid Kasem © BNNVARA

Op1-presentator Hugo Logtenberg is zijn vaste co-host Sophie Hilbrand kwijtgeraakt aan de nieuwe vooravondshow Khalid & Sophie, die ze afwisselend met Khalid Kasem presenteert. Hugo vindt de uitzendingen met Sophie prima, maar bij Khalid is er volgens hem nog veel ruimte om te groeien.

Vriendschap

Hugo vindt het jammer dat hij Sophie verloren is aan de vooravond. “Wij kunnen het heel goed met elkaar vinden. Wij zien elkaar buiten televisie veel, nog steeds, en dan bouw je een band op met elkaar. Dat helpt ook als je samen televisie maakt, dat je elkaars leven en elkaars kinderen kent. Dat mis je dan, die vriendschap”, zegt hij op BNR Nieuwsradio.

Kijkt hij naar Khalid & Sophie? “Ik kijk met plezier hoor als zij presenteert.”

‘Knettert niet’

Oei, dat is een keiharde sneer. Gastheer Wilfred Genee ruikt sensatie en vraagt: “En als hij presenteert?”

Hugo: “Ja, god… Ik zeg niets nieuws wat iedereen ziet… Dat dat startend is en het nog niet zo knettert. Sophie is natuurlijk heel ervaren en is totaal zichzelf. Dat betaalt zichzelf altijd uit op televisie als je die rust hebt.”

Gaat het nog komen? “Ik weet het niet. Het kost ook tijd. Hij betreedt wel meteen de Champions League.”

Raar

Is het niet raar dat Khalid zonder enige ervaring in één keer het hoofdpodium kreeg? “Ja, er zijn weinig mensen die het gegeven zijn om dat in één keer te doen”, zegt Hugo.

Rechtvaardigt zijn talent deze megastap? “Het is een waanzinnige stap. Ik zeg ook niets nieuws, want iedereen ziet dat.”

Vindt hij het onbegrijpelijk? “Het is wel spannend en riskant.”

Politiek correct

Het lijkt erop dat Hugo zich hier wat politiek correct uitlaat. “Vooropgesteld: ik ben geen tv-professor, dus het zou wat aanmatigend zijn als ik zou zeggen dat het een bizarre keuze is.”

Tot slot: wie vindt hij de beste presentator van Op1? “Ik denk Tijs van den Brink. Dat is de beste journalist. Beter dan mij? Ja, dat vind ik niet moeilijk om te zeggen hoor. Hij is gewoon een ontzettend goede journalist en dat is voor mij de basis van een talkshow.”

Sneer van Robert

Al met al heeft Khalid de hooggespannen verwachtingen de afgelopen maanden totaal niet waargemaakt. Ook Robert ten Brink deelde onlangs een sneer aan hem uit op BNR, overigens zonder zijn naam te noemen.

Robert: “Je kunt niet meteen op het hoogste podium klimmen. Dat moet je rustig opbouwen en daar hebben we de afgelopen maanden ook weer een aantal heftige voorbeeldjes van mogen aanschouwen. Doe dat niet!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen