Tanja Jess wil niet in Slimste Mens: ‘Niet te combineren met de overgang’

Tanja Jess wil niet meedoen aan de kijkcijferhit De Slimste Mens, omdat de actrice al in de overgang zit. Daardoor kan ze niet op een volwaardige manier participeren. “Dat trek ik gewoon niet.”

Tanja Jess en Philip Freriks © Instagram, NPO

De makers van De Slimste Mens hoeven niet aan de bel te trekken bij Tanja Jess, want ze peinst er niet over om mee te doen. “Nee, dat trek ik niet, dat zorgt voor te veel stress en ik kan niet presteren onder druk, dan krijg ik geheugenverlies. Ik ben bovendien in de overgang en daar word je al hartstikke dement van”, legt ze uit in de Weekend.

Niet te combineren

De overgang is een natuurlijke periode in het leven van een vrouw, waarin het lichaam de vruchtbare periode achter zich laat. De hormoonhuishouding verandert dan enorm en het lichaam moet op zoek naar een nieuwe balans. Dat is volgens Tanja Jess niet te combineren met een deelname aan De Slimste Mens.

Tanja zal dus niet in de voetsporen treden van haar man Charly Luske, die wél meedeed. “Die multiplechoicevragen van Weet Ik Veel kon ik nog net aan, haha. Dus dat laat ik lekker aan mijn man over, die destijds tweede is geworden. Ik vind dat ons gezin daarmee voldoende vertegenwoordigd is.”

Ook niet in Robinson

Een deelname aan Expeditie Robinson ziet Tanja ook niet zitten. “Ze hebben me daar tig keer voor benaderd, maar ik heb daar iedere keer nee tegen gezegd. Ik vind het superleuk om naar te kijken, maar het is mijn grootste nachtmerrie om daaraan mee te moeten doen.”

De reden dat Tanja niet mee wil doen is omdat ze geen zand in haar bilnaad wil voelen. Ze heeft in haar jeugd namelijk veel tijd op het strand doorgebracht. “Ik heb het zand veelvuldig in mijn bilnaad gevoeld”, legt ze uit. “Ik wil gewoon ’s avonds een lekker bed induiken na een warme douche.”

Wie is de Mol en GTST

Voor Wie is de Mol staat ze wel open, ook al heeft ze het programma nog nooit gezien, en een comeback in Goede Tijden Slechte Tijden ziet ze ook wel zitten. “Als ik nu nog in GTST zat, had ik tenminste nog werk gehad.”

“Het lijkt me wel geestig als ze me er weer voor vragen. Ik kan dan bijvoorbeeld terugkeren als de tweelingzus van Bowien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Tanja Jess niet in De Slimste Mens wil vanwege de overgang?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen