Matthijs van Nieuwkerk enorm schor op tv: ‘Ik was bij Snollebollekes’

Matthijs van Nieuwkerk had gisteren een enorm schorre stem in zijn programma Matthijs Gaat Door. Hij is namelijk naar een Snollebollekes-concert van zijn Chansons-collega Rob Kemps geweest.

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Voor de fans van het tv-programma Chansons! had Matthijs van Nieuwkerk gisteren in zijn studioshow Matthijs Gaat Door mooi nieuws in petto: er zit een tweede seizoen aan te komen. Aan de eerste serie afleveringen heeft de presentator een goede vriendschap overgehouden met Rob Kemps, bekend van de Snollebollekes.

Schorre stem

Matthijs presenteerde zijn muzikale tv-show gisteren met een enorm schorre stem. Hij verklaarde dat ergens aan het eind van de uitzending. “Ik heb een schorre stem overigens, omdat ik naar het concert van Rob Kemps ben geweest. De Snollebollekes in Gelredome.”

Zanger Dave, die samen met de heren te zien was in Chansons, daarop: “Ja, dat begrijp ik. Dan moet je heel erg schreeuwen, ja. Mooie poëtische liedjes.”

Van links naar rechts

Dave is een Nederlandse zanger die al sinds 1965 in Frankrijk woont en daar grootse bekendheid geniet. Matthijs: “Hahaha. Nou, het is een grappig verhaal. Wij moesten best wel tijd doden met elkaar, ook met z’n drietjes. Dan ging de camera mooie shots maken van Parijs en jij dacht steeds dat je met Rob echt met een collega te maken had.”

“Rob zei: ‘Ja, ik zing ook voor zalen.’ Op een gegeven moment zei ik tijdens de lunch: ‘Rob, laat eens aan Dave jouw opkomst in het Gelredome zien.’ Jij ging ervoor zitten en zag hoeveel mensen er zaten en was onder de indruk. En toen zag je dus Van Links Naar Rechts.”

Ongelooflijk

Dave: “Ongelooflijk. Wat hebben die Hollanders toch een goede smaak, dacht ik.”

Matthijs lachend: “Nee, niets ten nadele van Rob. Dat is een groot feest. Het was voor mij ook nieuw hoor, maar ik heb meegedaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u fan van de Snollebollekes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen