Carlo Boszhard stemt altijd VVD: ‘Dat is fatsoenlijk rechts’

Carlo Boszhard volgt het huidige formatieproces nauwelijks, omdat hij daar totaal niet geïnteresseerd in is. De RTL 4-presentator stemt steevast op de VVD en verder gelooft hij het allemaal wel.

Carlo Boszhard © RTL

Na zes maanden is er eindelijk een doorbraak bereikt in het formatieproces: de huidige coalitie gaat alsnog met elkaar verder. Het werd gisteren besproken in de talkshow van Eva Jinek, waar ook Carlo te gast was, maar die zat er tijdens de gesprekken over de formatie behoorlijk verveeld bij.

Carlo stemt VVD

Carlo vindt het maar saai, gaf hij eerlijk toe. “Ik haak hier altijd heel snel bij af. Het interesseert me niet zo, nee. Ik ga stemmen en dan kies ik VVD, omdat ik dat een fatsoenlijke rechtse partij vindt. Daarna haak ik eigenlijk af.”

Waarom haakt hij af? “Omdat ik vind dat de manier om een meerderheid te hebben in de Kamer te versplinterd is met al die kleine partijtjes. Het duurt zó lang. Ik heb het er net met jou ook over gehad, van: kan dat niet anders? Dat vind ik. Dan haak ik op een gegeven moment af.”

Toptarief

Het is niet heel vreemd dat Carlo op de VVD stemt: hij is namelijk fel tegen hogere belastingen. Een paar jaar geleden kreeg hij het in zijn programma Carlo’s TV Café aan de stok met GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Carlo destijds over het toptarief: “Ik vind het schandalig! Ik vind niet dat dat kan! Het gaat er niet om hoeveel je verdient, het gaat erom dat ik het misdadig vind dat een staat zegt: ‘Dit is van jou, dit vinden wij genoeg en wij pakken de rest.’”

Applaus voor Jesse

Jesse: “Weet je wat mijn zorg is? Niet hoeveel jij van die euro overhoudt, maar dat er mensen in Nederland zijn die hun zorgrekening niet kunnen betalen en niet naar de dokter gaan.”

Het leverde Jesse een daverend applaus op van Carlo’s publiek. Toch een beetje pijnlijk…

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen