Tv zwaait corona uit: Jort Kelder knuffelt co-host, Jinek vol publiek

Tv-sterren zwaaien corona uit nu het gedaan is met de anderhalvemeterregel. Jort Kelder knuffelt met zijn co-host, Eva Jinek heeft weer publiek en RTL Boulevard gooit zijn plastic schermen weg.

Eva Jinek en Jort Kelder © RTL, NPO

Er heerst een uitgelaten sfeer in Hilversum nu de meeste coronamaatregelen verdwijnen. Presentatoren vallen elkaar in de armen, studio’s vullen zich met publiek en spatschermen worden bij het grofvuil gezet. Na anderhalf jaar ziet de televisie er eindelijk weer een beetje normaal uit.

Spatschermen weg

Aan het begin van de avond verraste RTL Boulevard-presentatrice Marieke Elsinga coronadeskundige Diederik Jekel gisteren met een bos bloemen. “Ik wil deze uitzending eigenlijk met jou beginnen, Diederik. Ik wil jou namelijk bedanken. Jij hebt hier de afgelopen anderhalf jaar zóveel gestaan, echt fantastisch. Alsjeblieft, dit is het einde.”

Jekel-criticus Nikkie Plessen daarop: “Je hoeft niet meer terug te komen, tot ziens! Hahaha!”

Marieke: “Nee, we nemen geen afscheid van jou, Diederik. We zijn er nog niet helemaal van af, maar morgen gaat wel echt de geschiedenisboeken in als de dag waarop de meeste coronamaatregelen worden geschrapt. Die schermen daar tussen jullie, Mariëlle en Nikkie, gaan weg.”

Jinek vol publiek

Eva Jinek verraste de kijkers gisteren vlak voor het laatste item met een volstromende studio. “We nemen eindelijk afscheid van de 1,5-meter-regel. Er gaat iets gebeuren waar ik al meer dan anderhalf jaar naar uitkijk… Welkom!”

Daarop liepen er tientallen mensen de studio in. “Begin 2020 presenteerde ik voor het laatst een uitzending mét publiek. Sindsdien waren de stoeltjes verdwenen, de studio was leeg en zat er achter mij helemaal geen vrolijk gezicht meer. Maar het publiek is terug! Wat heerlijk!”

Knuffelende Jort

Aan de overkant, bij Op1, werd de uitzending ook in uitgelaten sfeer afgesloten. “We gaan naar elkaar toe. Ja hoor, dat mag van de minister. Over een halfuur pas toch?”, zei presentator Jort Kelder.

Daarop deelde hij een knuffel uit aan zijn co-host Welmoed Sijtsma. Zij: “Iedereen elkaar knuffelen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Jinek-studio zit weer bomvol publiek. Gezellig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen