Thijs Römer haalt uit naar Op1-ster Nadia Moussaid: ‘Treinramp!’

Thijs Römer vindt dat Nadia Moussaid excuses moet maken voor het interview dat ze gisteren in Op1 hield met cartoonist Ruben Oppenheimer. “Dat was een treinramp van een interview.”

Nadia Moussaid en Ruben Oppenheimer © NPO

Een spotprent waarop Sigrid Kaag zittend op een bezem op de Twin Towers afkoerst met daarop het hoofd van Mark Rutte, is cartoonist Ruben Oppenheimer op flink wat kritiek komen te staan. Gisteren werd hij in de talkshow Op1 óók flink op de pijnbank gelegd en wel door presentatrice Nadia Moussaid.

Nadia kritisch

Nadia maakte er geen geheim van dat zij het eigenlijk ook wel een beetje seksistisch vindt dat Ruben de D66-leider op een bezemsteel heeft afgebeeld. Volgens critici is het schadelijk dat een vrouw zo snel als een heks wordt neergezet.

Rubens mede-tafelgast Splinter Chabot reageerde verbaasd. “Wat ik wel een beetje eng vind – en wat hier aan tafel ook ontstaat – is alsof de cartoonist zich moet verantwoorden. Hij wordt op het matje geroepen en moet uitleg geven over wat hij of wie dan ook tekent.”

Thijs haalt uit

Het was volgens Thijs Römer echt een heel slecht interview. Hij twittert: “Wauw, Nadia Moussaid. Dat was een treinramp van een interview in Op1. Excuus lijkt me op z’n plek.”

Ook Telegraaf-journalist Wierd Duk is verbijsterd. “Moest Oppenheimer zich nou verdedigen bij Op1 voor die Kaag-cartoon? In wat voor trillende watjeswereld zijn we hier beland? Ik word hier werkelijk dood- en doodziek van.”

Fragment

Een deel van het interview met Ruben:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het belachelijk dat Ruben Oppenheimer zo werd aangevallen in Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen