Quote-baas: ‘Meilandjes bukken overal waar ze geld zien liggen’

Quote-hoofdredacteur Paul van Riessen heeft de familie Meiland gisteren in RTL Boulevard neergezet als een stelletje geldwolven. Volgens de bladenmaker zijn ze miljoenen euro’s waard.

Martien Meiland en Paul van Riessen © RTL Boulevard

De Meilandjes zijn in rap tempo zeer bekende Nederlanders geworden en bij SBS 6 verdienen ze inmiddels een topsalaris. Ze kopen daar volop vastgoed mee: de ene verhuizing volgt de andere weer op. En dan gaat het niet om doorsnee rijtjeshuizen, want de familie koopt continu allerlei miljoenenvilla’s.

1,5 miljoen cash

Quote-baas Paul van Riessen over hun huidige villa in Noordwijk: “Toen ze dat huis kochten in Noordwijk hebben ze een hypotheek genomen van 1,2 miljoen. Dat betekent dat ze 1,5 miljoen cash hebben afgerekend.”

Ondertussen hebben ze ook nog hun kasteel in Frankrijk. “Het belangrijkste blok aan hun been is natuurlijk dat chateau in Frankrijk, waar ze al heel lang mee lopen te leuren. Ze hebben de vraagprijs verlaagd van 1,3 naar 1 miljoen euro, maar komen er nog steeds niet van af.”

Miljoenenstromen

Nu gaan de Meilandjes wéér verhuizen, namelijk naar een pand van 1,7 miljoen euro in Noordwijk. Wat verdienen die mensen in hemelsnaam bij SBS 6? “Er is wel eens een bedrag genoemd van 50.000 euro per aflevering. Dan heb je het voor de hele familie over zes of zeven ton per jaar. Onvoorstelbaar, want twee jaar geleden kende niemand ze nog.”

Daar bovenop komen nog de inkomsten van Martiens boek. “Er blijft 1,5 miljoen aan winst over. Het is allemaal in eigen beheer gegaan, dus dat is zakelijk handig, en nu komt ook Erica met een boek.”

Geldwolven?

Martien is daarnaast ook nog eens het gezicht van de VriendenLoterij. “Je kan je hoofd maar één keer uitlenen, dus dan doe je het gelijk voor de hoofdprijs.”

Zijn de Meilandjes geldwolven? “Overal waar ze geld zien liggen, zullen ze bukken om het op te rapen. Als je een vermogen zou moeten schatten? Een miljoentje of drie of vier halen ze.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de Meilandjes geldwolven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen