Opvolger Johnny de Mol staat klaar: ‘Mannen van VI alsnog dagelijks’

Er zit alsnog een dagelijkse talkshow met de mannen van VI aan te komen, heeft tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf vernomen. Gaan ze straks het gat vullen van de talkshowflop HLF8?

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen © Veronica

Er werd begin vorig jaar uitvoerig over gesproken door de mannen van VI: een dagelijks programma waarin het over meer gaat dan alleen voetbal. Johan Derksen wilde dolgraag – die raakt een beetje verveeld van al dat voetbal – maar zijn collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp vonden het een beetje te veel van het goede.

‘Wilfred en René overstag’

Uiteindelijk ontstond vorig jaar de racismerel en viel het VI-trio bijna vroegtijdig uit elkaar. Afgelopen zomer hebben Johan, Wilfred en René met veel succes het dagelijkse programma De Oranjezomer gemaakt. Kennelijk smaakt dat niet alleen voor Johan, maar ook voor Wilfred en René naar meer, want volgens De Telegraaf zijn ze overstag.

Rob Goossens in De Telegraaf: “Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp krijgen alsnog een dagelijkse talkshow op SBS 6. Dat melden ingewijden aan De Telegraaf. Als alles rondkomt, zal hun nieuwe programma vanaf januari op de buis zijn.”

VI in 2022 dagelijks

Het nieuws werd gisteren ook door Rob gemeld in RTL Boulevard: “De VI-mannen hebben natuurlijk een fantastische zomer gehad met De Oranjezomer en die komen waarschijnlijk vanaf januari met een dagelijks programma op SBS 6.”

De televisiekenner: “Sinds De Oranjezomer waren er al gesprekken over gaande – dat had ik al wel opgevangen – en vandaag hoorde ik dat het eigenlijk zo ver is. Het gaat op 1 januari van start op SBS 6 en Johan, Wilfred en René zijn alle drie van de partij.”

Mannen zwijgen

Merkwaardig genoeg zijn Johan, Wilfred en René gisteren niet op het gerucht ingegaan tijdens de vrijdaguitzending van VI. ’s Middags zei Johan nog tegen Rob van niets te weten: “Maar ik ben ook niet degene die nog overtuigd moest worden. Ik zal het vanavond wel horen, dan.”

Het zou goed kunnen dat Wilfred en René alsnog overstag zijn gegaan omdat ze in januari hun laatste halfjaar als VI-trio met Johan ingaan. Johan heeft namelijk aangegeven in de zomer van 2022 hoe dan ook te stoppen met tv-maken. Dus óók als er alsnog een dagelijks programma komt.

Opvolger HLF8?

Het zou zomaar kunnen dat de mannen van VI in januari in het talkshowgat springen dat HLF8 tegen die tijd achterlaat. De dagelijkse talkshow van Johnny de Mol is momenteel namelijk een enorme flop in de vooravond van SBS 6.

Het ligt echter meer voor de hand dat de VI-mannen ’s avonds laat een blok gaan vormen met Hart van Nederland. HLF8 zendt momenteel al om half acht ’s avonds uit; mogelijk kan Shownieuws naar dat tijdstip verhuizen om plaats te maken voor het VI-trio. Naar de late showrubriek kijkt de laatste tijd immers toch bijna niemand meer.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u de talkshow van VI liever in de vooravond of op de late avond?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen