Mediarel kost Sonja Bakker de kop: ‘Dit komt nooit meer goed’

Het lijkt over en uit met Sonja Bakker nu de beschuldigingen van plagiaat maar blijven binnenstromen. Ze heeft besloten voor onbepaalde tijd te stoppen als dieetgoeroe. “Dit komt nooit meer goed.”

Sonja Bakker © RTL

Sonja Bakker kwam vorige maand negatief in het nieuws toen duidelijk werd dat haar Instagram-pagina volstond met gestolen recepten. De dieetgoeroe kon niet anders dan toegeven, maar schoof de schuld gretig af op een medewerker. Gisteren onthulde RTL Boulevard dat ook haar dure kookboeken volstaan met gejatte recepten.

Sonja in shock

Van in elk geval één recept geeft Sonja nu de diefstal toe. “Na het nemen van de nodige maatregelen was ik ervan overtuigd dat ik daarmee het lek boven had. Alles wees erop dat het bij recepten op Instagram was gebleven.”

Niet dus. En dat weet Sonja ook wel. “Hiermee kan ik mijn oprechte belofte dat er geen plagiaat in de boeken is gebeurd, niet in stand houden. Het is voor mij altijd heel belangrijk dat ik 100 procent achter mijn woorden kan staan, daarom valt het me zwaar dat dit toch is gebeurd”

Dieetgoeroe stopt

Sonja is zó door de mand gevallen door de mediarel dat ze het gevoel heeft niet meer verder te kunnen. “Ik ben momenteel erg van slag van en voel me 100 procent verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. De komende periode heb ik behoefte aan rust.”

Ze stopt voor ‘onbepaalde tijd’ met haar werk. Oftewel: Sonja gaat in de luwte hopen dat ze niet al te veel claims aan haar boek krijgt en vervolgens lekker rentenieren.

‘Over en uit’

Bij Shownieuws denken ze dat het over en uit is met Sonja. Presentatrice Dyantha Brooks: “Het is een vrouw die een enorm imperium heeft opgebouwd, we hebben kreten zoals de SAS-dag, het is echt een dieetgoeroe in Nederland. Kan dit dan ineens zomaar klaar zijn straks?”

Weekend-baas Bart Ettekoven daarop: “Zij was heel groot, maar ik voorspel dat dit bijna niet meer goed kan komen. Je kan zo’n naam niet meer zuiveren. Wie gaat haar ooit nog geloven als ze zegt dat ze een nieuw boek heeft en alle recepten echt van haarzelf zijn?”

Moeilijk verhaal

Nou, helemaal niemand, aldus Bart. “Ik denk dat het een heel moeilijk verhaal is en ze zich dat ook beseft. Dat ze in haar hoofd het hele imperium al ziet instorten en dat dat nu de reden is dat ze inderdaad zegt van: ‘Ik moet mezelf even bij elkaar rapen.’”

Johan Derksen riep Sonja eerder op om haar miljoenen in te leveren. “Ik was werkelijk verbijsterd toen ik dat las. Het is allemaal plagiaat. Ze heeft het allemaal van internet gestolen. Ze geeft het ook nog toe en zegt sorry. Dat mens is miljonair geworden aan diefstal! Dan denk ik: joh, als je nou kloten hebt, dan geef je dat geld aan een goed doel om echt je excuus te maken. Je kunt toch niet als een koningin blijven wonen als je het gestolen hebt?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gunt u Sonja Bakker een goede afloop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen