Bridget Maasland slachtoffer van inbraak: ‘Mogelijk door boze ex’

Bridget Maasland stelt dat er na haar breuk met André Hazes jr. een inbraak heeft plaatsgevonden in haar woning in Amsterdam. Ze sluit niet uit dat de inbreker ‘een ex’ was, zegt ze geheimzinnig.

Bridget Maasland © RTL

De 46-jarige Bridget Maasland heeft deze week een hele podcast volgekletst over haar affaire met André Hazes jr. Het is een drie kwartier durende aaneenrijging van allemaal onthullingen. Het zijn er zóveel dat er ook wel het een en ander is ondergesneeuwd. Zo stelt de RTL-ster bijvoorbeeld dat er mogelijk bij haar is ingebroken door een boze ex.

Inbraak door ex

Het is extreem angstig wat Bridget na de breuk met André allemaal heeft meegemaakt, vertelt ze in de bewuste podcast Dit Komt Nooit Meer Goed. “Toen het misging (…) is er zóveel gebeurd. Zoveel naars. Ik heb dreigbrieven aan mijn zoons adres gekregen, aan mijn ouders adres, aan mijn adres. Doodsbedreigingen, inbraken, vernielingen.”

Inbraken? “Ja, zelfs dat ik thuis lag ook. Er zijn heel veel nare dingen gebeurd. Ik wist natuurlijk niet of die kwamen om mijn huis leeg te roven of dat misschien een ex dacht: oh, we gaan even wat vereffenen met haar. Of dat iemand dacht: die gaan we een lesje leren.”

Insluipende André?

Een inbraak door een ex? En dat vertelt ze in een podcast die uitsluitend over haar ex André gaat. Suggereert ze nu dat André bij haar binnen wilde sluipen? Wilde hij zijn peperdure verlovingsring terughebben?

Een vreemd verhaal. Zelf zegt Bridget: “Ik wist op een gegeven moment niet meer wat nou echt was of wat daarmee te maken had. Toen heb ik echt voor het eerst van mijn leven gedacht: dit komt nooit meer goed, hoe kan ik dit nog rechtbreien?”

Socialmediahaat

Bridget bekent dat ze in die periode een beetje de weg kwijt raakte. “Het lijkt wel alsof de hele socialmediahaat bij ons is begonnen en dat alles in een keer geprojecteerd en gezegd mocht worden. Alsof niets niemand raakt. Dat ging zó ver.”

“Ik wist wel vrij snel dat het een heel seksistische wereld is en ik vrouw ben. Een onafhankelijke vrouw die ouder was dan de ander en in mensen hun optiek een huwelijk kapot had gemaakt, terwijl ik daar niets mee te maken had. Toen kwam ik er wel achter dat we nog steeds in een heel ouderwetse gemeenschap leven.”

Midlifecrisis

Het imago van Bridget is in die tijd helemaal kapotgegaan. “Er hangt geen smet aan mij of geen schandalen en nu was ik in een keer een party animal die weet ik veel wat allemaal verkeerd gedaan. Ik dacht: ik herken me hier in de verste verte niet in, maar blijkbaar is dit nu wat men denkt.”

Achteraf denkt ze dat ze tijdens haar relatie met André in een midlifecrisis zat. “Het is absurd dat ik dat heb toegelaten. Ik heb rare beslissingen gemaakt, die ik als ik normaal zou nadenken nooit zou hebben gedaan. Ik heb me laten meeslepen, maar misschien was het toch een beetje een midlifecrisis.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u klaarzitten voor een confrontatie tussen André en Bridget in de tv-show Eating with my Ex?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen