John de Mol grijpt in bij talkshow Johnny: ‘Hier is geen bal aan’

John de Mol heeft ingegrepen bij de talkshow HLF8 van zijn zoon Johnny de Mol. Het programma had een slotrubriek in de buitenlucht, maar die is eruit gesloopt. “Daar vond hij geen bal aan.”

Johnny de Mol © HLF8

Het gaat vooralsnog kijkcijfermatig niet heel denderend met HLF8, maar inhoudelijk doet Johnny de Mol het helemaal niet slecht als talkshowhost. Hij heeft duidelijk de flair om zo’n personalityshow te kunnen dragen en het format zit best prima in elkaar. Wel is de slotrubriek in de buitenlucht er al na een uitzendweek uitgesloopt.

Geen bal aan

Johnny ging vorige week aan het eind van elke uitzending nog samen met zijn hoofdgast naar buiten toe om een balletje te trappen. De gast kreeg in de tuin van de studio drie pogingen om de bal door een gat heen te trappen. Als dat níet lukte, dan moest de gast een pikant verhaal vertellen.

Een slechte rubriek, vond vader John het. “Ik krijg veel vrijheid, maar niet alle. We zouden normaal nu buiten een balletje hebben getrapt, maar dat heeft hij eruit gehaald. Dat vond hij geen bal aan”, zei Johnny gisteren in de nieuwe slotrubriek van zijn talkshow.

Papa John

De nieuwe slotrubriek van HLF8 draait om Johnny die een aantal ja/nee-vragen aan zijn gast stelt. Gisteren was het echter Johnny die de vragen beantwoordde. “Had u zonder uw vader ook een talkshow gepresenteerd?”, vroeg Frits Barend hem. Johnny daarop: “Ehhhmm, nee.”

Johnny: “Ik moest wel langs hem om dit te vragen, want hij is nu ook eenmaal de zenderbaas. Ik had alle neuzen dezelfde kant op, maar hij had er een hard hoofd in. Daar heb ik echt een aantal mensen voor moeten binnenhalen en een pilot moeten maken om hem te overtuigen. Nu moet ik het natuurlijk wel gaan laten zien.”

2026

Een ander opvallend antwoord gaf Johnny op de vraag: ‘Viert uw programma HLF8 in 2026 het eerste lustrum en bent u dan nog de presentator?’, namelijk: “Ja.”

En: “Is uw nichtje Linda nu jaloers dat u wel een dagelijkse talkshow heeft?” Johnny: “Nee.”

Tot slot: “Helpt het – zeg het me eerlijk – dat je je nooit zorgen hoeft te maken over je pensioen?” Hij: “Nee.”

HLF8 trok gisteren 190.000 kijkers (4 procent marktaandeel) naar SBS 6.

Fragment

Een ander fragment uit de HLF8 van gisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol denkt dat HLF8 over vijf jaar nog op de buis is. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen