RTL Boulevard maakt oudere kijker onzeker: ‘Neem een halslift!’

RTL Boulevard is niet bepaald inclusief. Oudere kijkers worden in het programma structureel onzeker gemaakt door poederkwast Leco van Zadelhoff. “Heb je een kalkoennek? Neem een halslift!”

Leco van Zadelhoff © RTL Boulevard

Leco van Zadelhoff kwam gisteren met een heel item over mensen die last hebben van een ‘kalkoennek’, oftewel: verslapping van de huid om de hals. Het gebeurt in meer of mindere mate bij iedereen die ouder wordt, maar volgens RTL Boulevard moet je je daar tegen verzetten. Alsof het een soort schande is om ouder te worden.

Flubberend kalkoennekje

Het lijkt erop dat de tv-sterren van RTL Boulevard even zijn vergeten waar een groot deel van hun kijkerspubliek uit bestaat: vrouwen die braaf op de bank zitten met hun ‘kalkoennek’. Die vrouwen wordt nu een probleem aangepraat door de pratende poederkwast van Caroline Tensen. Is dat nou nodig?

Presentator Eddy Zoëy zette de toon: “Tegenwoordig spuiten menig man en vrouw angstvallig hun gezicht plat om er ook nog op hun oude dag fris en fruitig uit te zien en wat de meeste mensen daarbij compleet overslaan is de hals. En dat is niet slim, want zo’n flubberend kalkoennekje is natuurlijk een smet op je uiterlijk. Daarom is het hoog tijd voor wat tips om die kippennek te killen.”

Vergeten stukje huid

Vervolgens kwam plastisch chirurg Felicia Smits in beeld die begon te kwebbelen over vloeibare fillers en lastertherapie. Leco orakelde daarna over peelen, scrubben, hydrateren en zonnebescherming. “Voorkomen is beter dan genezen.”

Leco luidt de noodklok. “Het gezicht is al redelijk ingeburgerd, maar het stukje huid dat vaak wordt vergeten is de hals. Daar wordt weinig aandacht aan besteed, terwijl bij plastisch chirurgen de meest gestelde vraag is: ‘Wat kan ik doen aan de huidveroudering rondom mijn hals?'”

Halslift

Als het met dat scrubben en peelen niet beter wordt, dan zit er nog maar één ding op: een halslift, aldus Leco. “AIs het uiteindelijk echt te ver en wil je wat aan huidverstrakking dan, dan kun je naar de volgende fase en kun je met laserbehandelingen en met IPL-behandelingen de oppervlakte van de huid wat strakker maken.”

“Maar als die huid er zit, dan krijg je het niet weer terug. Dan is uiteindelijk een kleine halslift – laat ik er niet te makkelijk over praten – een mogelijkheid om die huid permanent weg te halen en dus weer strak te maken.”

Sjaal

Waar gaat dit allemaal over? Heeft RTL Boulevard niet anders te doen dan het onzeker maken van zijn eigen doelgroep? Veel mensen hebben niet eens geld voor zo’n halslift.

En wat moeten onzeker gemaakte kijkers die geen geld hebben voor zo’n halslift? “Een sjaal doet wonderen.”

Een mooi staaltje bodyshaming van RTL Boulevard.

Fragment

Het bewuste fragment uit RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard promoot het tegengaan van veroudering. Ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen