Ron Boszhard overtreedt wet, moet contact opnemen met justitie

Ron Boszhard heeft een zeer ernstige verkeersovertreding begaan. Zó ernstig dat hij is gevraagd om contact op te nemen met justitie. “Heeft u wel een advocaat, meneer Boszhard?”, vroegen zij hem.

Ron Boszhard © Ruud Baan

NPO-gezicht Ron Boszhard, die altijd een beetje in de schaduw van zijn beroemde broer Carlo Boszhard is blijven staan, heeft zich zwaar misdragen in het verkeer. “Ik kreeg laatst een brief of ik contact wilde opnemen met justitie. Dus ik bellen. Vroeg die vrouw of ik een advocaat had”, vertelt hij in Veronica Superguide.

‘Heb ik iemand vermoord?!’

Ron kreeg het ontzettend warm van die vraag. “Jezus, wat gebeurt me nu? Heb ik iemand vermoord ofzo? Bleek dat ik was doorgereden op een baai met een rood kruis. Had ik oprecht niet gezien. Ik schrok me rot.”

Was hij soms dronken? Had hij een dronken avond? Nee, zegt Ron. “Ik zal je wat vertellen: die heb ik nooit gehad. Ik drink namelijk niet. Niet eens zozeer uit principe, ik lust het gewoon niet. Bier vind ik smerig en van wijn krijg ik maagzuur. Voor mij gewoon een kop koffie.”

Paul de Leeuw

Eventjes door naar de televisie: op welke presentator was hij lange tijd jaloers? “Paul de Leeuw. Ad rem, maar ook zo’n goede interviewer. En op de kandidaten van Wie Is de Mol? natuurlijk. Dan zag ik wie er meededen aan het nieuwe seizoen en stond ik er wéér niet tussen. Inmiddels is dat trauma na twee deelnames wel verdwenen.”

Verder wil Veronica Superguide ook van Ron weten welke tv-hit hij niet begrijpt. “‘Chateau Meiland. Begrijp me niet verkeerd: ik ben zelf ook enorm fan. Maar had je me vooraf verteld dat het ZO lang zou blijven bestaan, dan had ik je niet geloofd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gek dat Ron Boszhard nooit echt is doorgebroken als tv-presentator?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen