Humberto Tan: ‘Oranjespelers, hef boycot Veronica Inside op’

Humberto Tan denkt dat de Oranje-internationals er beter aan doen om hun boycot van Veronica Inside weer op te heffen. Ze moeten de journalisten gewoon weer te woord staan, vindt hij.

Humberto Tan en Wilfred Genee © RTL, SBS

De internationals van Oranje boycotten de makers van Veronica Inside al ruim een jaar, omdat Johan Derksen een grapje heeft gemaakt over rapper Akwasi. Volgens Johan Derksen hebben ze dit puur als aanleiding gebruikt, omdat de voetballers simpelweg niet gediend zouden zijn van een kritische mening.

Statement

Hoewel de mannen van Veronica Inside ook niet bepaald fan zijn van Humberto Tan, springt de talkshowhost nu wel voor hen in de bres. Hij vindt dat het afgelopen moet zijn met die boycot.

Als Humberto wordt gevraagd wat hij van de boycot vindt, antwoordt hij in Volkskrant Magazine: “Ten eerste: die was vrij symbolisch, want spelers van het Nederlands elftal schoven al nooit aan. Ze wilden een statement maken, en dat snap ik.”

Banden aanhalen

Waarom snapt hij dat? “Het gaat niet alleen om Akwasi, het is een hele reeks van micro-agressies. Opmerkingen die op zichzelf heus niet zo erg zijn, maar het zijn er te veel.”

Toch is het volgens Humberto tijd dat de banden weer worden aangehaald. “Ik denk dat het goed is als de communicatie wordt hersteld, en de spelers de mensen van Veronica Inside wel te woord staan na een wedstrijd.”

Micro-agressie

Heeft hij zelf ook veel te maken gehad met micro-agressies, zoals de mannen van VI die dus ook zouden uiten? “Ja, maar ik geef daar nu geen voorbeelden van. Anekdotisch bewijs van mijn kant helpt de discussie nu niet verder, het gaat niet om mij, ik wil die aandacht niet naar me toe trekken.”

Een groot Volkskrant-interview met Humberto Tan kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Oranje de boycot van Veronica Inside moet staken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen