Diederik Samsom duikt op in BN’er-editie 2 voor 12: ‘Strijd tegen Buma’

Diederik Samsom maakt over een paar weken zijn opwachting in de speciale BN’er-editie van de hitquiz 2 voor 12. Hij zal het in de Astrid Joosten-show opnemen tegen politieke rivalen van vroeger.

Jeroen Dijsselbloem en Diederik Samsom © Annemieke van der Togt

De kennisquiz 2 voor 12 bestaat alweer vijftig jaar. Het programma begon in 1971 en werd toen tien jaar lang gepresenteerd door Joop Koopman, daarna verdween de quiz tien jaar en de afgelopen dertig jaar verzorgt Astrid Joosten de presentatie. Het jubileum wordt vanaf 30 augustus gevierd met een BN’er-week.

Diederik Samson

Eén van de vijf bijzondere afleveringen zit vol met politici, namelijk de tweede aflevering met vragen over de jaren 80. Diederik Samsom neemt het hierin samen met Jeroen Dijsselbloem op tegen de vroegere politieke opponenten Alexander Pechtold en Sybrand van Haersma Buma.

Astrid heeft er zin in: “De formule van 2 voor 12 staat na vijftig jaar nog steeds als een huis. De quiz is een instituut geworden op de Nederlandse televisie. Kijkers herkennen het en vinden het leuk om thuis mee te spelen. Het is een sport geworden om het twaalfletterwoord eerder te raden dan onze teams.”

De andere teams

De andere teams zien er als volgt uit:

Maandag 30 augustus: cabaretiers Freek de Jonge en Patrick Nederkoorn, tegen actrice Carine Crutzen en haar zoon Vincent de Vries.

Woensdag 1 september: politici Klaas Dijkhoff en Peter Valstar, tegen Journaal-presentator Astrid Kersseboom en Omroep Zeeland-eindredacteur Véronique Roeg.

Raymann

Donderdag 2 september: Journaal-presentator Simone Weimans en weerman Peter Kuipers Munneke, tegen presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra.

Vrijdag 3 september: presentator Joris Linssen en kunstenaar Fedor van Rossem, tegen presentator Jörgen Raymann en zijn dochter Melody Raymann.

Jubileumweek

De speciale jubileumweek van 2 voor 12 is te zien van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september om 19.55 uur op NPO 2 (op vrijdag om 20.30 uur). Na de speciale jubileumweek is 2 voor 12 weer wekelijks te zien, op vrijdag om 20.30 uur op NPO 2.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen