De Slimste Mens niet met regel om tijdrekken tegen te gaan

De Slimste Mens komt niet met een regel om tijdrekken tegen te gaan in de slotronde van het programma. Tactiek hoort bij het spel, zegt presentator Philip Freriks tegen RTL Boulevard.

De Slimste Mens © NPO

Het is altijd al een doorn in het oog van veel kijkers: het tijdrekken van kandidaten tijdens het slotspel in De Slimste Mens. Kandidate Loes Reijmer maakte het deze week wel heel gortig: ze presteerde het om maar liefst 39 seconden lang geen antwoord te geven. Daardoor wist zij uiteindelijk het finalespel te winnen.

Philip Freriks reageert

Vervolgens riepen kijkers De Slimste Mens op sociale media op om nieuwe spelregels in te voeren, zodat kandidaten nooit meer kunnen tijdrekken. “Ga wat doen aan die finaleronde. Wat een ergernis, dat wachten tot je de laagste punten hebt”, luidde een van de klachten.

De klachtenregen kwam gisteren aan bod in RTL Boulevard, maar Slimste-presentator Philip Freriks was er niet zo van onder de indruk. Tactiek hoort volgens hem nou eenmaal bij het format. “Het zijn de spelregels en het is een spel waarbij tactiek soms heel belangrijk kan zijn.”

Wat vindt Lisa Loeb?

Lisa Loeb, die vrijdag de grote finale-uitzending van De Slimste Mens won, is ook tegen het aanpassen van de regels. “Ik vind persoonlijk niet dat de regels aangepast hoeven te worden, maar nu worden mensen boos op kandidaten omdat ze het spel spelen zoals ze het ooit bedacht hebben.”

Zou ze zelf tijdrekken als het nodig is? “Ik heb nooit voor het dilemma gestaan van: ga ik ervoor dat mensen me aardig vinden of ga ik voor de winst? Maar ja, als ik het wel had moeten kiezen, was ik ook voor de winst gegaan.”

‘Pas het aan!’

Tv-kenner Rob Goossens vindt wél dat de regels moeten worden aangepast. “Ik zou eigenlijk zeggen: zet daar een stop op na tien seconden en daarna is het jammer dat je nog geen goed antwoord hebt gegeven.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen