Bas Smit heeft mogelijk last van trommelstoktenen: ‘Kan ernstig zijn’

Bas Smit laat zijn volgers op Instagram enorm schrikken met een filmpje van zijn voeten. Volgens een van zijn volgers heeft de influencer namelijk trommelstoktenen en dat kan ernstig zijn.

Bas Smit © Instagram

De reacties op de voeten van Bas Smit zijn zeer uiteenlopend. Veel mensen – 65 procent van zijn volgers – merken aanvankelijk op dat hij hamertenen lijkt te hebben. “Krijg allemaal berichten dat ik hamertenen heb”, zegt de bekende man van Nicolette van Dam op Instagram.

Geen hamertenen

Dat blijkt echter niet het geval, laat een medisch pedicure weten aan Bas. “Nee absoluut niet! Ik ben medisch pedicure dus ik kan het weten. Zie dagelijks zo’n 80 tenen. Hamer- of klauwtenen zijn niet recht maar met het laatste kootje naar de grond gericht. Vaak is ook het gewrichtje immobiel (oftewel verstijfd). Zoals ik het nu kan beoordelen heb je prima voeten.”

Aanvankelijk reageert Bas daarom opgelucht. “Ben totaal gerustgesteld, gelukkig geen hamertenen. Werd door zoveel mensen gek gemaakt hahaha.”

Trommelstoktenen

Maar dan laat opeens een andere volger van zich horen met een zorgwekkend bericht. “Nee, dat heet trommelstoktenen/-vingers en kan wijzen op longproblemen.”

Trommelstokvingers/-tenen of horlogeglasnagels zijn bolronde nagels en eindkootjes, welke worden geassocieerd met interne aandoeningen die gepaard gaan met onvoldoende doorbloeding (ischemie).

Bas reageert

Of Bas daar ook last van heeft, kunt u hier beoordelen in de Instagram-stories van Bas Smit.

Zelf lijkt de influencer niet al te bezorgd te zijn: “Hopla wel een ander probleem erbij, iets te vroeg gejuicht 😂😂😂.”

Diagnose

De diagnose:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen