Anouk betaalt psycholoog voor depressieve Voice-winnaar Dani

Anouk heeft een psycholoog geregeld voor haar muzikale pupil Dani van Velthoven, die in de lente The Voice of Holland won. Sterker nog: ze betaalt deze psycholoog ook nog eens uit eigen zak.

Anouk en Dani © RTL

De 22-jarige Dani deed afgelopen tv-seizoen mee aan The Voice of Holland, waar hij gecoacht werd door Anouk. Zijn Iraanse vriend Azad ging mee naar de opnames en verscheen ook in beeld. Uiteindelijk wist Dani de talentenjacht in maart te winnen, maar lang kon hij niet genieten van de winst. In mei pleegde Azad zelfmoord.

Zwarte dag

Dani vertelt vandaag in het AD dat hij op een dag een onheilspellend sms’je kreeg van zijn vriend, waarmee hij nog niet samenwoonde. Daarop reed Dani met zijn moeder snel van Purmerend naar Amsterdam, waar Azad woonde. “Ik deed de deur open en zag hem meteen.”

Ondanks Azads depressies in het verleden, zag Dani dit niet aankomen. “Misschien was ik vlak na The Voice veel met mezelf bezig. Blijkbaar had Azad toch een muur, waarvan ik dacht dat ik die na anderhalf jaar wel had doorbroken”, zegt hij. “Hij was onwijs lief, echt de liefste jongen die ik ooit ontmoet heb.”

Psychische problemen

Na die zwarte dag, is het psychisch bergafwaarts gegaan met Dani. In de weken erna kon hij bijvoorbeeld niet alleen slapen. “De eerste twee avonden sliepen mijn twee beste vrienden bij mij in bed, ik in het midden. Daarna sliep mijn moeder bij mij in bed”, zegt hij. “En ik durfde twee weken lang geen deuren meer te openen.”

Omdat Dani niet wist of hij hierover naar buiten moest treden, aangezien Azad ook op tv te zien is geweest, trok hij aan de bel bij zijn coach Anouk. “Ze zei, recht voor zijn raap, zoals ze is: ‘Dat is het laatste waar je aan moet denken, f**k iedereen op sociale media’.”

Anouk schiet te hulp

Vervolgens schoot Anouk hem ook financieel te hulp. “Aan de telefoon vroeg ze of ik professionele hulp had, maar ik zei dat er lange wachttijden waren voor psychologen. ‘Dan regel ik er een voor je’, zei ze. Sindsdien heb ik eens in de zoveel tijd een sessie en ik heb geen rekening gezien, die heeft Anouk voor me betaald. Ze is zo’n lieve vrouw.”

Het gaat nog altijd niet echt best met Dani. “Nu is mijn levenslust minder, heb ik af en toe depressieve gedachten”, zegt hij. “Het is even een donkere periode, maar ik kom er wel doorheen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Anouk een leuke tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen