Weekend schrijft bewust niet over Peter R. de Vries: ‘Hij hekelde ons’

Het tijdschrift Weekend schrijft deze week bewust niet over de overleden misdaadjournalist Peter R. de Vries. Die beslissing is genomen uit respect. “Hij had een ongelofelijke hekel aan de roddelbladen.”

Bart Ettekoven en Peter R. de Vries © SBS, RTL

Het voelt voor Bart Ettekoven, hoofdredacteur van de Weekend, niet kies om uit te pakken met verhalen over Peter R. de Vries. “Ik moet eerlijk zijn: onze band was nooit warm. Peter had een ongelofelijke hekel aan de roddelbladen en dan sta je als hoofdredacteur van Weekend natuurlijk al met 2-0 achter.”

Broertje dood

Jarenlang kreeg Bart als baas van de Weekend nul op rekest bij Peter. “Wanneer ik of iemand anders bij ons op de redactie hem belde, klonk het steevast aan de andere kant van de lijn met zijn kenmerkende stemgeluid: ‘Geen commentaar’. Aan verhalen in de bladen over zijn privéleven had hij helemaal een broertje dood.”

Ook als Peter gebeld werd met vragen over zijn professionele carrière, was het antwoord altijd nee. “Rechtlijnig, zoals we hem allemaal wel kennen van tv.”

Niet in de Weekend

Na de moordaanslag op Peter is ook zijn romantische en warme kant openbaar geworden. “‘Moeten we daar misschien een verhaal over maken deze week?”, opperde iemand op onze redactie. Maar Peter stond, zoals hierboven beschreven, het liefst helemaal niet in ons soort bladen.”

Bart vervolgt: “Dus als we zijn wens écht willen respecteren, laten we hem en zijn familie met rust. Hoe raar het ook voelt om geen verhaal te maken over deze bijzondere man, in een week waarin heel Nederland het over niets en niemand anders lijkt te hebben. Laten we het toch maar doen. Uit respect voor Peter.”

Story en Privé?

De Story en Privé gaan daar anders mee om. Zij publiceren deze week wél volop verhalen over Peter, ook over zijn privéleven en zijn vroegere minaressen.

Vorige week was de Story nog iets behoudender: “Omdat het bij het ter perse gaan van deze editie van Story nog onduidelijk is wat de motieven van de daders zijn geweest om een aanslag op Peter te plegen, en er mogelijk veiligheidsrisico’s zijn voor familie en dierbaren van de misdaadjournalist, onthoudt Story zich van het publiceren van privénieuws of-informatie rond Peter.”

Evert

En Privé-baas Evert Santegoeds: “Het moet gezegd: Peter R. heeft niet veel op met het blad dat nu voor u ligt. Maar natuurlijk schenken ook wij aandacht aan de schokkende gebeurtenis die niemand onberoerd laat.”

De Privé heeft Peter voor de tweede opeenvolgende week groot op de cover gezet. Deze week is zelfs de gehele cover aan hem gewijd.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen