Walgelijk: enkele omstanders ‘blij’ met aanslag op Peter R. de Vries

Tv-maker Danny Ghosen is vanavond vlak na de aanslag op Peter R. de Vries naar de plaats delict gerend. Daar trof hij ook omstanders aan die blij waren met deze gebeurtenis. “Jongens van de straat.”

Danny Ghosen © Humberto

Danny Ghosen deed zijn verhaal over de aanslag op Peter R. de Vries vanavond in de talkshow van Humberto Tan. “Ik woon vlakbij eigenlijk, dus ik ben er rennend heengegaan. Er waren heel veel mensen die echt geschrokken zijn. Helaas moet ik zeggen dat er ook sommige mensen blij waren”, aldus de NPO-programmamaker.

‘John is de volgende’

Gastheer Humberto Tan reageerde verbijsterd. “Blij waren?! Hoezo blij waren?”

Danny daarop: “Ja. Dat hij opgeruimd is. ‘John van den Heuvel is de volgende’, gingen ook sommige mensen roepen daar. Dan denk je: wat zeg je nou, joh? Ik moet er ook van bijkomen wat ik allemaal gehoord heb. Er waren ook andere journalisten en collega’s die voor van alles en nog wat werden uitgemaakt. Er heerst een sfeer van verdriet en er zijn ook mensen die het allemaal prima vinden.”

‘Wie zijn dat?!’

Humberto kon het niet geloven. “Wat voor mannen, vrouwen, mensen waren dat? Heb je daar een beschrijving van? Want ik kan me daar niet zo veel bij voorstellen.”

Danny: “Ja, jongeren van de straat… Laten we het daarop houden. Verschillende soorten jongeren die daar aan het kijken waren.”

Humberto: “Met name jongeren?”

Danny: “Ja. Ik heb ook wat beelden gezien, want iedereen komt naar je toe van: ‘Wil je beelden kopen? Wil je beelden zien?’ Eigenlijk wil je dat niet, maar je krijgt ze zo vaak onder je neus geduwd dat je toch gaat kijken. Het is niet best.”

Siddering

Ook Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant, deed bij Humberto zijn verhaal. “Ik fiets naar het Leidseplein rond een uur of acht om mijn zoon weg te brengen naar een vriendje. Ik zag toen al heel veel helikopters in de lucht hangen, toen werd ik door jullie redacteur gebeld en toen ben ik op de terugweg nog even gaan kijken.”

En politicus Theo Hiddema: “Er gaat een siddering door je lijf. Ik ben zeer aangedaan. Ik maak me veel zorgen over hem nu. Dit is geen uit de hand gelopen ruzie. Dit is iemand die een doelwit heeft van jewelste, Peter R. de Vries.”

Fragment

Een fragment uit Humberto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Getuigen proberen beelden te verkopen aan Danny Ghosen. Onsmakelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen