Vrienden en familie verbijsterd: Hans Klok te gast in Zomergasten

Hans Klok heeft zijn vrienden en familie behoorlijk verbaasd met de mededeling dat hij deze zomer één van de zes gasten is in het prestigieuze interviewprogramma Zomergasten op NPO 2.

Hans Klok © RTL

Het belooft een van de minst bekeken seizoenen van Zomergasten ooit te worden, want er zitten vrij weinig écht bekende namen in. Het is een parade van allemaal ingewikkelde gasten: Floris Alkemade (architect), Roxane van Iperen (schrijver), Robert Vermeiren (hoogleraar kinderpsychiatrie), Sevdaliza (zangeres) en Alfred Birney (schrijver).

Oppervlakkig

De enige uitzondering is slotgast Hans Klok. Een behoorlijk vreemde eend in de bijt, maar om toch een beetje credible over te komen had hij gisteren maar een heel moeilijke bril opgezet bij de aankondiging in de talkshow van Humberto Tan

Hans vindt het grappig dat mensen dit niet van hem verwachten. “Iedereen in mijn familie en vrienden vooral vielen van hun stoel, van: ‘Jij in Zomergasten?!’ Dan denk ik: ben ik dan zo oppervlakkig, kom ik zo oppervlakkig over? Maar op het gebied van variété, circus en magic weet ik natuurlijk heel erg veel.”

Helden

Presentatrice Janine Abbring, die naast hem zat bij Humberto, denkt dat veel mensen denken dat Hans Klok oppervlakkig is, omdat ze hem heel erg associëren met de showbizz. En dat is natuurlijk een erg oppervlakkige wereld.

Zelf vindt Hans het vooral leuk dat hij allemaal fragmenten van zijn grote voorbeelden mag laten zien. “Zomergasten is gewoon een erebaantje. Je mag een hele avond vullen en wat laat je dan zien? Je helden.”

18 juli

Zomergasten keert op 18 juli terug voor een nieuw seizoen, opnieuw dus met Janine Abbring als presentatrice. De aflevering met Hans Klok is op 22 augustus als laatst aan de beurt.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen