Peter R. de Vries (64) overleden: ‘Hij heeft geknokt tot het einde’

Peter R. de Vries is vandaag op 64-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de schietpartij, vorige week na de uitzending van RTL Boulevard in Amsterdam. “Hij heeft geknokt tot het einde.”

Peter R. de Vries © RTL Boulevard

Peter R. de Vries heeft ruim een week in het ziekenhuis gelegen. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, luidt het statement van zijn familie en partner.

Onbeschrijflijk groot verlies

RTL Nederland, zijn collega’s bij RTL Boulevard en de producent van het programma, Fremantle Nederland, laten gezamenlijk weten: “Dit is een onbeschrijfelijk groot verlies. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Peters familie, zijn partner en al zijn dierbaren. En naar iedereen die is geraakt door zijn moed, menselijkheid en vastberaden strijd voor het recht.”

“Peters invloed blijft sterker dan welke daad van haat ook. Hij was nog lang niet klaar en wij kunnen hem niet missen. We zullen vrijuit blijven spreken over misstanden en onrecht in de samenleving, zoals hij zijn hele leven heeft gedaan. Peter is voor altijd in ons hart.”

Rust

De familie, partner en naasten willen Peters overlijden in alle rust verwerken. “Wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten”, aldus RTL

RTL Boulevard

De uitzending van RTL Boulevard vanavond om 18.30 uur staat volledig in het teken van de persoon Peter, zijn leven en zijn werk, waarmee hij een onuitwisbare indruk achterlaat. Er volgt een extra uitzending van het programma om 20.00 uur.

RTL 4 zendt rond 20.30 uur een in memoriam uit en aansluitend staat Humberto in het teken van Peter. Er is bij RTL 4 geen reclame te zien vanavond.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter R. de Vries is niet meer.

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen