Op1 zorgt voor woede met uitnodigen vijand Peter R. de Vries

Ronald Molendijk vindt het net als Marc van der Linden schandalig dat advocaat Gerald Roethof donderdag, op de sterfdag van Peter R. de Vries, in Op1 zat. “Ik vind het echt zo enorm schaamteloos.”

Ronald Molendijk en Gerald Roethof © SBS 6, NPO 1

Jeroen Pauw maakte op de sterfdag van Peter R. de Vries een extra uitzending van Op1, waarin hij met diverse gasten sprak over de nalatenschap van de misdaadjournalist. Een van de gasten was Gerald Roethof, die recht tegenover Peter stond in de zaak van Nicky Verstappen. Hij is de advocaat van Nicky’s vermeende moordenaar.

Schaamteloos

Smakeloos, vindt Ronald Molendijk het, die jarenlang met Peter heeft samengewerkt bij RTL Boulevard. “Ik heb geprobeerd om ’s avonds toch een beetje mee te krijgen wat er in het land gebeurt. Dat is ook een wezenlijk onderdeel van je rouwverwerking. Als ik dan Gerald Roethof, een advocaat, bij Op1 zie zitten… Schaamteloos!”, zegt hij in Shownieuws.

Gerald had daar niet moeten zitten, vindt Ronald. “Dat is de man die heel erg tegenover Peter heeft gestaan in de zaak-Nicky Verstappen. (…) Ik vind het zo schaamteloos. Waarom ga je daar zitten? Op welk moment denkt de redactie van Op1: ‘Het lijkt me echt een briljant idee om die man uit te nodigen!’ Ik vind het ook niet echt een warme persoonlijkheid.”

Niet Peter-waardig

Marc van der Linden heeft dezelfde mening als Ronald. Hij vond het ook niet prettig dat Gerald in Op1 zat. “Toevallig in de laatste uitzending die ik met Peter deed, hadden we meneer Roethof voor de camera hier en toen keken we elkaar aan…”

“Dat vond ik nou echt niet Peter-waardig om die als een van de mensen aan tafel te zetten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het onkies dat Gerald Roethof op de sterfdag van Peter R. de Vries in Op1 zat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen