Humberto-kijkers prijzen broer Peter R. de Vries: ‘Dit is hartverwarmend’

Het optreden van Wouter de Vries, een van de broers van Peter R. de Vries, maakte gisterenavond veel indruk bij de kijkers van Humberto Tan. “Wat een prachtige familie”, klinkt het op de socials.

Humberto Tan en Wouter de Vries © RTL

Wouter de Vries kent Peter R. de Vries al sinds hij Peter de Vries was zónder R. Ze komen uit een gezin van in totaal zes broers en zussen en Peter was waarschijnlijk de stilste van het stel, vertelde Wouter aan de talkshowtafel. Ze verschilden twee jaar van elkaar en hadden daardoor altijd een nauwe band. Maar nu is Peter er niet meer.

Geweldige eer

Twee van de mensen die donderdag de kist van Peter R. de Vries droegen bij de uitvaart van de misdaadjournalist zaten gisteren aan tafel bij Humberto Tan: naast Wouter ging het om advocaat Peter Schouten. “Ik heb het een geweldige eer gevonden dat ik Peter naar z’n laatste plek mocht brengen en dat ik een toespraak mocht houden”, zegt Wouter.

Er lag behoorlijk veel druk op zijn schouders. “Die eer gaat ook gepaard met dagen dat je er ook tegenop ziet. Tegen zo’n toespraak houden. Je bent zelf Carré ingewandeld. Dat was wel zó hartverwarmend mooi.”

Staande ovatie

Het Carré applaudisseerde minutenlang toen Peter uit het theater gedragen werd. “Als je je broer optilt en naar binnen draagt en daarna naar buiten, en heel Carré komt overeind en er komt een staande ovatie… Wij vonden het allebei zwaar om die kist te tillen, maar het leek wel alsof er een soort hand bij kwam.”

Peter Schouten: “Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest in mijn leven. Peter rustte op mijn schouder en ik heb zo vaak ook op zijn schouder gerust. Dan sta je daar met die mensen en dan is het zo indrukwekkend.”

Wouter riep de Amsterdamse burgemeester op om een straatnaam te vernoemen naar Peter R. de Vries. Zelf denkt hij aan de Jan van Galenstraat.

Lovende reacties

Kijkers van Humberto waren gisteren erg onder de indruk van Wouters verhaal. “Hartverwarmend”, noemt kijker James het. En Maria: “Wat een mooi en liefdevol eerbetoon door Wouter de Vries. Respect zo kort na het afscheid. Sterkte met het gemis en verdriet, met name ook voor Royce en Kelly! ❤️”

En kijker Daan: “Wat ben je ongelooflijk sterk als je, ondanks je eigen (zéér heftige) verlies, ‘t Nederlandse volk nog wilt bedanken voor de steun…! Wauw, wat een krachtige maar vooral ook práchtige familie!”

En Story-baas Guido den Aantrekker: “Wat een lieve man, deze Wouter de Vries, broer van Peter R.”

Fragment

Een fragment uit Humberto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er in Amsterdam een straatnaam moet worden vernoemd naar Peter R. de Vries?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen